Top 10 edukativnih blogova

0

Često se dešava da ostanem bez ideja za kreativne igre sa detetom, ili za novi blog post. Ili kako urediti deo iznad radne ploče za kuhinje, a da ne košta bogatstvo. Guglajući naišla sam na more blogova koji pišu o raznim zanimljivim a edukativnim stvarima.

Čitanje sa decom – blog Valerije Emem, koja je spojila ljubav prema čitanju i ljubav prema deci. Odličan blog za roditelje sa savetima kako i šta čitati deci. Oduševljena sam idejom ove kreativne žene i knjigoljupke.

Ispeci pa reci – vrlo zanimljiv blog učiteljice Đurđice Stojković. Na blogu je mnogo kreativnih ideja i igrica koje pomažu lakšem učenju engleskog jezika, matematike i drugih predmeta.

IT kutak – blog posvećen informacionim tehnologijama i njihovoj svakodnevnoj primeni. Autor bloga je Slavko Ilić koji uživa u kreiranju sadržaja za svoje “IT ćoše za informatičare”.

Kako Jeca kaže – fenomenalan blog o srpskom jeziku i književnosti, čiji je autor Jelena Bratić. Pored tekstova koji su namenjeni učenicima, na blogu su i tekstovi o lekturi i lepom izražavanju. Jelena na vrlo slikovit način objašnjava kako se pravilno pišu i izgovaraju određene reči. Saveti s ovog bloga su bukvalno dobrodošli svakom, budući da su pravopis i gramatika neiscrpne i često diskutabilne teme, a neke lekcije se uče čitavog života.

Marija Krsmanović – dizajner enterijera, a usko je vezana za projektovanje, redizajn i uređenje garderobera. Tekstovi na blogu su odlični i inspirativni, naročito u ovo doba godine. Da li vi praktikujete jesenje raspremanje garderobera?

Nebojša Katić – blog uglavnom posvećen vestima o domaćoj i međunarodnoj ekonomiji. Autor se ne libi da osuje argumentovane kritike na račun vlasti i loše ekonomske situacije u zemlji, pa mi se zbog toga posebno dopada.

Olja fiore – blog sjajne Olgice Andrić nastao je u želji da promoviše italijanski jezik i kulturu, a vremenom se pretvorio u bazu korisnih podataka u vezi s učenjem jezika, studiranjem u Italiji, prevodilačkom poslu i turističkim destinacijama. Ono što je bitno naglasiti kada je vlasnica bloga u pitanju, jeste činjenica da je pokrenula i projekat “Prevodilačko srce” – Olja i njene kolege, naime, besplatno prevode na strane jezike medicinsku dokumentaciju koja je potrebna za lečenje naše dece u inostranstvu.

Prokka’s blog – Jovan Milićević je autor bloga koji sadrži tekstove o kriptovalutama, testiranju raznih uređaja… Ono što bih posebno izdvojila su tekstovi o debatama, s obzirom na to da sam i ja bila član Debatnog kluba Pravnog fakulteta u Nišu i da obožavam besede i debate.

Srpski lako – blog posvećen srpskom jeziku i književnosti. Autor bloga je Maja Radoman Cvetićanin, inače jedan od osnivača projekta “Čitalići”.

Svet nekretnina – blog Slađane Lužajić, dugogodišnjeg agenta za nekretnina. Vrlo otvoreno piše o prednostima, manama i zabludama posredničkog posla, kao i o zakonima koji regulišu kupoprodaju. Blog je odličan za sve koji bi da budu agenti nekretnina jer sadrži detaljan vodič namenjen apsolutnim početnicima.

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.