Tom 10 kreativnih blogova

0

Obožavam rukotvorine i posebno zadovoljstvo su mi blogovi koji pišu upravo o tome. Oduševljavaju me žene koje voje radove umeju da predstave i pisanim putem. Rukotvorine puštaju mašti na volju, bukvalno najlon za plastenike je dovoljan da se napravi malo čudo. Iako sam antitalenat, volim da čitam o tome ali i da kupujem ručne radove.

Evo mog jedva suženog spiska:

Dušan Krtolica – blog na kome možete pratiti sve aktivnosti mladog umetnika Dušana Krtolice. Izuzetno talentovani umetnik koji u svojim crtežima oživljava svet flore i faune.

Dugmence – blog kreativne Kristine Kecman. Tekstilna umetnost je glavna tema bloga, dok tekstovi opisuju razne tehnike koje Kristina koristi za kreiranje unikatnih odevnih predmeta.

Drangulije – blog posvećen ručnoj izradi sveća i svećnjaka. Vrlo inspirativan za ljubitelje ručnih radova.

Draganka Art – odličan blog o slikanju na svili. Obožavam kreativne radove ove vrste i uživam da čitam o tehnikama koje se primenjuju. Vrsne slikarke prave umetnost od svilene marame.

HandBrand – blog vrlo kreativne Jelene Milovanović. Blog bih izdvojila kao jedan od retkih koji sadrži tekstove o izradi personalizovanih čestitki. Oduševljena sam idejama za izradu čestitki i toplo bih preporučila njene radove svakom ko želi da bude originalan.

Home chic club – fantastičan blog o uređenju enterijera u shabby chic stilu. Obožavam ovaj stil, vrlo je romantičan i starinski, a zapravo ultramoderan. Autor bloga je Vesna Gavrilović, zaljubljenik i vrsni poznavalac pohabanog stila.

Kreativne ideje – zapravo kreativni centar za odrasle. Brojne ideje, eksperimenti i trikovi koji se mogu primeniti u svakodnevnom životu. Njihov kanal na You Tube platformi je vrlo popularan, a broj pregleda videa je višemilionski.

Nena i svet oko Nene – blog Nene Maričić posvećen njenim kreativnim radovima. O rukotvorinama je pisala i na blogu “Moj cvetni svet”, a ja bih posebno izdvojila tekstove o dekupažu, koji i sama obožavam. Ponekad napravi izlet i u neke teme koje nisu kreativnost, ali se ipak čvrsto drži dekupaža.

Stari zanati Srbije– blog kojim Milica Đokić želi da predstavi stare zanate i proizvode izradjene sa velikom pažnjom I ljubavlju u malim radionicama, kojih je sve manje i da čitaoce upozna sa našom nacionalnom kulturom i duhom minulih vremena .Milica smatra da bar u sećanju moramo sačuvati ono što pripada našem etnosu i narodu jer stari zanati i običaji od najranijih vremena ispunjavaju jednu od svojih najznačajnijih uloga,a to je očuvanje identiteta naroda.

Ella – inače ovo nije naziv bloga, već skraćeno ime blogerke koja ima tri bloga u kojima obrađuje različite teme. RukotvorinElla je blog o ručnim radovima koje i sama obožavam, ReceptElla je zbirka recepata koju sakuplja već 30 godina, a SvaštarElla je lični dnevnik sa životnim utiscima i bitnim događajima. Oduševila me je pažnjom koju poklanja svakom blogu i ljubavlju koju gaji prema ručnim radovima i kuvanju. Odličan primer kako se radi iz ljubavi.

Moje virtuelno potkrovlje – blog o ručnim radovima. Najčešće čitam tekstove o dekupažu kojim se i sama bavim. Posećujem ga u potrazi za savetima ili idejama za dekupažiranje. Podstiče kreativnost i volim da provodim vreme upijajući saznanja sa ovog bloga.

Uradi sama – neverovatno kreativan i praktičan blog o korisnim stvarima: dekoraciji, unikatnim poklonima za posebne osobe i prilike i još mnogo toga. Blog pleni idejama i inspiracijom.

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.