FAQ

1. Šta treba bloger da uradi kako bi bio na Blender Online-u?

Potrebno je da nas kontaktiraš putem email-a, a zatim da nam daš dozvolu da tekstove sa tvog bloga objavljujemo na Blender Online. Nakon toga uspostavljamo nešto formalniji odnos u vidu potpisivanja potvrde za međusobnu saradnju.  

 

2. Obaveze blogera prema Blender Online-u? (i da li su finansijske)

Blender Online pruža ti mogućnost da promovišeš svoj sadržaj na našem sajtu i kanalima društvenih mreža. Najvažnija je tvoja volja i želja da pišeš, dok finansijske obaveze prema Blender Online sajtu ne postoje. Dovoljno je samo da jednom mesečno na svoje društvene mreže okačiš post sa našeg portala, sa tagom – #BlenderOnline.

 

3. Da li se mogu povlačiti stari tekstovi blogera?

Od već napisanih članaka možemo da povučemo najviše do 10 iz jedne ili više kategorija po tvom izboru, tako da obuhvatimo tekstove od najnovijih ka onim malo starijima. Svi tekstovi koje naknadno napišeš i objaviš na svom sajtu automatski se povlače i prolaze kroz naše filtere odmah nakon tvoje objave.

 

4. Da li se tekstovi kopiraju sa sajtova ili blogeri treba da šalju tekstove nama?

Svi tekstovi se automatski povlače na sajt preko plug in-a. Zato nema potrebe da se tekstovi šalju i da se bilo šta radi ručno.

 

5. Koje kategorije i kako se biraju za postavljanje na Blender Online-u?

Kategorije se biraju prema temama o kojima se najčešće piše. Neko piše o putovanjima, neko o modi i trendovima, neko o receptima i ishrani, a neko o književnosti ili profesionalnom i ličnom razvoju. Prema tome, rubrike zavise od onoga što blogeri odabiraju.

 

6. Da li će blogeri imati svoju rubriku na sajtu?

Svaki bloger poseduje svoj autorski profil sa kojim su povezani svi autorski tekstovi. Ono što profil sadrži je fotografija, po mogućsvtu bez sunčanih naočara, nekoliko informacija o sebi i linkove ka blogu i društvenim mrežama, a sami blogeri su dalje razvrstani na rubrike/kategorije u vezi sa temama o kojima pišu.

 

7. Da li će fotografije izgubiti na kvalitetu ukoliko se automatski vuku sa njihovih sajtova?

Najbolje rešenje je odabirati fotografije u horizontalnom formatu, naročito u slučaju istaknutih fotografija i prve fotografije u samom tekstu. Na taj način se izbegavaju potencijalne promene u kvalitetu.

 

8. Koji su portali još uključeni u priču?

Nijedan portal. Blender je portal koji objedinjuje sve blogove, uz podršku portala iz ženske i lifestyle sfere u promociji onoga što mi radimo.