Top 10 blogova o roditeljstvu

0

Roditeljstvo je neiscrpna tema. Njome se bave kako stručnjaci, tako i mame koje pišu iz svog ličnog iskustva. Preferiram blogove jer roditeljstvo nije servis mobilnih telefona gde se isti model popravlja na isti način.

Iako je tema roditeljstva sve popularnija, a mamećim temama se bavi sve više žena, izdvojila sam autorke koje najradije čitam i čije savete često primenjujem.

Čarapice – blog mama Jasmine, posvećen roditeljstvu. Iz gomile drugih blogova sa istom temom izdvajaju ga njen specifičan pristup vaspitanju dece, kao i priznanje da majke nisu savršene i da često uče upravo od svoje dece. Njen blog često posećujem, jer i sama pribegavam sličnom pristupu u vaspitanju, a to je razumno roditeljstvo zasnovano na razgovoru i poverenju, bez batina i dresure.

Ivanino blago – blog o pričama iz života deteta sa posebnim potrebama o kome brine Ivana, inače samohrana majka. Trebalo bi svi da posete ovaj blog i uvere se u fascinantnu snagu majke koja se bori za svoje dete. Kad pomislite da su vaši problemi najveći na svetu i nerešivi, Ivanina priča će vas ubediti u suprotno. Naklon do poda ovoj hrabroj ženi.

Mama iz magareće klupe – fenomenalna Milena, bloger, budući lekar i ponosna majka “četiri smotuljka sreće”. Božanstven blog koji opisuje svakodnevne izazove roditeljstva, humoristične situacije koje je nemoguće izbeći i čestu dilemu u ispravnom donošenju odluka. Roditeljstvo je upravo onakvo kakvim ga Milena opisuje: iskreno i bez ulepšavanja, puno izazova, dobrih i manje dobrih dana, ali utemeljeno na beskrajnoj i najiskrenijoj ljubavi.

Čitanje sa decom – blog Valerije Emem, koja je spojila ljubav prema čitanju i ljubav prema deci. Odličan blog za roditelje sa savetima kako i šta čitati deci. Oduševljena sam idejom ove kreativne žene i knjigoljupke.

Imam nešto da kažem – blog o roditeljstvu, braku, lepoti i zdravlju, freelance poslu, kuvanju i o svemu što čini život jedne žene, majke, supruge… Nataša je autor ovog sadržajnog bloga.

Ispeci pa reci – vrlo zanimljiv blog učiteljice Đurđice Stojković. Na blogu je mnogo kreativnih ideja i igrica koje pomažu lakšem učenju engleskog jezika, matematike i drugih predmeta.

Kreativna čarolija – fantastičan blog kreativne učiteljice Željane Radojičić Lukić. Posvećen je kreativnosti i stvaranju lepote, a Željana je pravi primer posvećene i predane učiteljice koja koristi razne zabavne načine da deci približi gradivo.

Mamin sajt – blog posvećen mamama i njihovim porodicama. Autorke bloga su tri supermame koje pišu o roditeljstvu, edukaciji i vaspitanju, zdravlju i nezi dece…

S-mama – blog namenjen svim mamama. Autor bloga je Mima, novinar i student master studija, Sofiina mama i Super mama. Piše o roditeljstvu iz svog ugla i deli znanja stečena svojim iskustvom.

Veseli zalogaji – blog Katarine Stojković o hrani za najmlađe. Vrlo zanimljiv blog prepun ideja za pripremu i dekorisanje dečijih obroka, s obzirom na to da deca često znaju da bojkotuju zdrave obroke i da se raduju slatkišima i slanišima.

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.