Top 10 blogova o digitalnom marketingu

0

Društvene mreže i online poslovanje postali su neizostavni deo svakog poslovanja. Bilo da se bavite prodajom streč folije, pisanjem, prevođenjem online prisustvo vam je neophodno.

Tu na scenu stupa digitalni marketing, tj. kako da svoj proizvod ili uslugu predstavite na internetu i doprete do potencijalnih klijenata.

Mnogi plaćaju agencije i freelancere da vode online kampanje za njihove firme, ali daleko veći broj ljudi nema resurse za profesionalnu pomoć i prinuđen je da uči kako bi opstali. Jedan od odličnih izvora mogu biti blogovi koji se bave upravom digitalnim marketingom.

U moru blogova, izdvojila sam 10 koje i sama najčešće posećujem.

Dragan Varagić – njegov blog je obavezna literatura za one koji bi da se profesionalno bave blogovanjem ili drugim biznisom na internetu. Te tekstove znam napamet i toliko vremena provodim na blogu da mu u najmanju ruku dugujem večeru. I nije jedini. Meni je dragocena besplatna pdf e-book “Blog osnove”. Ako neko zna kako napraviti blog koji zarađuje, to je svakako Dragan Varagić.

Istok Pavlović – bog otac internet marketinga i po mom mišljenju najveći autoritet u ovoj oblasti. Njegove tekstove znam napamet i blog posećujem gotovo svakodnevno, a večera je najmanje što mu, kao i Varagiću, dugujem. Zaista sam mnogo naučila čitajući Istokove tekstove. Ukoliko se do sada niste sretali sa ovim blogom i ne znate odakle da krenete sa čitanjem, savetujem da prvi tekst bude “Ultimativni vodič kroz digitalni marketing – sve na jednom mestu”. Blog je raj za ljubitelje internet marketinga i dragocena baza znanja.

Ivan Bildi – odličan blog za one kojima je Facebook oglašavanje potrebno i korisno u bavljenju nekim poslom. Kroz tekstove i video snimke, Ivan vas uvodi u svet marketinga na društvenim mrežama i otkriva male tajne koje pomažu da što bolje iskoristite prednosti društvenih mreža. Njegove savete obožavam i rado primenjujem u praksi.

Igor Tomić – još jedan stručnjak iz oblasti internet marketinga. Našla sam vrlo korisne savete o SEO, korišćenju društvenih mreža, o alatima za WordPress, ali su mi omiljeni tekstovi o affiliate ili partnerskom marketingu. Detaljni su i sveobuhvatni, sa korisnim linkovima.

Jovana Miljanović – blog fenomenalne Jovane, koja je jedan od glavnih “krivaca” što ovaj blog uopšte postoji. Njeni tekstovi sadrže mnogo korisnih saveta na temu blogovanja, inspiracije, započinjanja posla od nule, motivacije, produktivnosti. Omiljeni tekstovi su mi na temu pretvaranja hobija u posao, a inače većinu znam napamet.

Marina Nikolić – žena na čijem blogu provodim najviše vremena. Konkretni saveti za blogere, od sajtova sa besplatnim fotografijama, preko alata koji olakšavaju i unapređuju kvalitet bloga, do uspešnog oglašavanja na društvenim mrežama.Vrlo koristan i edukativan blog koji vam od srca preporučujem, bilo da počinjete sa blogovanjem ili imate neke nedoumice u vezi bloga.

Maja Vučković – blog koji obiluje savetima za blogere i samostalne online preduzetnike. Maja se bavi web dizajnom i njeni saveti su pravo blago pri brendiranju i izradi vizuelnog identiteta. Blog koji takođe često posećujem i trudim se da primenjujem njene savete.

Mario Pilar – stručnjak iz oblasti internet marketinga i oglašavanja na društvenim mrežama. Njegovi saveti su posebno važni ljudima koji se bave prodajom na internetu. Omiljeni tekstovi su mi na temu neuromarketinga i izrade uspešnog biznis plana.

Milan Maglov – još jedan vrstan poznavalac marketinga na društvenim mrežama. Njegove tekstove na temu oglašavanja na Instagramu posebno pažljivo čitam. Koji god tekst pročitali ili primenili njegov savet, nećete pogrešiti jer je njegova stručnost na zavidnom nivou.

Stefan Gajić – vrhunski poznavalac internet marketinga, dobro poznati stručnjak koga niko ne poznaje. Zabavne su fore na temu “ko je Stefan Gajić”, jer se nikada ne pojavljuje na skupovima i stručnim seminarima. Kada je u pitanju rangiranje članaka, biću mu večito zahvalna. Njegove tekstove znam napamet i zaista su mi beskrajno korisni.

Naravno, postoji još mnogo blogova koji obrađuju sličnu temu, ali sam izdvojila najomiljenije. Koji su vaši omiljeni blogovi o digitalnom marketingu?

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.