Top 10 blogova koje preporučujem

0

Poznato je, bar ljudima koji me čitaju, da sam pravi blogomanijak. Obožavam blogove i najviše sam naučila upravo čitajući ih. Blogovi su prave riznice raznih znjanja i podataka, a posebnu draž daje im lični doživljaj i iskustvo koje bloger prenosi putem pisane reči.

U domaćoj blogosferi postoji zaista veliki broj blogova, a ja ću izdvojiti deset najomiljenijih. I to nimalo nije lak posao, budući da sam kroz svoj posao naišla na zaista impozantan broj kvalitetnih blogova.

Ana Gord – blog iza kog stoji vrstan pisac, osoba koja je već objavila dve knjige i radi na trećoj. Na njenom blogu je pregršt saveta za pisce i blogere, od “kako pisati za blog” do “kako objaviti knjigu”. Moji omiljeni tekstovi su na temu kreativnog pisanja.

Alekssandra Birta – blog o proaktivnom pristupu životu. Aleksandra piše o motivaciji, radu na sebi, odnosu prema sebi i okolini. Njen blog mi se posebno dopada zbog tekstova o samoobrazovanju, za koje se Aleksandra zalaže i, naravno, na svom primeru dokazuje njegov značaj.

Brana’s divine world – blog Brane Antović koja nesumnjivo ima oko za detalje. Odličan modni i lifestyle blog, razlikuje se od svih blogova sa sličnim temama koje sam posećivala. Brana na elegantan i sofisticiran način piše o lepoti i modnim trendovima, a meni se posebno dopada deo posvećen uređenju enterijera. Blog koji dokazuje da se svaka tema može obraditi na vrlo poseban i zanimljiv način, što zavisi od pristupa blogera.

Cveta – zdrav magazin – sadrži tekstove koje obožavam jer verujem u lekovitost i terapiju cvetnim esencijama. Otkrila sam ga zahvaljujući prijateljici, a do tada sam lutala po raznim časopisima, tražeći članke na temu floriterapije. Vrlo koristan blog za one koji vole prirodne preparate.

Dragana Đermanović – blog o poslovnoj primeni interneta. Dragana je jedan od suosnivača BeeShaper platforme koju sam pominjala. Obožavam njene tekstove o PR-u i primere iz prakse, tekstove iz oblasti edukacije, zatim njena razmišljanja, a posebno besplatnu pdf e-book “A Century of Spin” o odnosima sa javnošću.

Grčki kutak – blog vode žene udate u Grčkoj, koje žive u Atini više od 20 godina. Savršeno mesto, koje okuplja ljubitelje Grčke i koje treba posetiti pre nego što odlučite o destinaciji za letovanje i uputite se na odmor. Blog je posebno zanimljiv jer otkriva male tajne grčke kulture i najpoznatijih letovališta koje prosečnom turisti nisu dostupne. Obožavam ovaj blog.

Istok Pavlović – bog otac internet marketinga i po mom mišljenju najveći autoritet u ovoj oblasti. Njegove tekstove znam napamet i blog posećujem gotovo svakodnevno, a večera je najmanje što mu, kao i Varagiću, dugujem. Zaista sam mnogo naučila čitajući Istokove tekstove. Ukoliko se do sada niste sretali sa ovim blogom i ne znate odakle da krenete sa čitanjem, savetujem da prvi tekst bude “Ultimativni vodič kroz digitalni marketing – sve na jednom mestu”. Blog je raj za ljubitelje internet marketinga i dragocena baza znanja.

Priče sa dušom – briljantan Nenad Blagojević na svom blogu donosi najlepše priče iz života običnih, a posebnih ljudi. Čitajući njegove tekstove, upoznaćete talentovane, kreativne, vredne, posebne i zaista divne ljude koji se bave nesvakidašnjim poslovima, davno zaboravljenim zanatima ili su od naizgled uobičajenih poslova napravili nešto novo i drugačije. Definitivno moj omiljeni blog, na kome nisam propustila nijedan tekst i sa koga crpim inspiraciju. Nenad je blogu udahnuo dušu, pišući o ljudima i njihovim sudbinama.

ŠtiklaKafaKravata – travel blog Saše i Ana Marije, bračnog para koji uživa u svojim avanturama i medenom mesecu koji nikad ne prestaje. Uživaju u ljubavi, zajedničkim trenucima i putovanjima. Ukoliko vam je potrebna inspiracija za romantično putovanje, njihov blog je prava adresa.

Šmizletina – beskrajno zabavan modni blog čiji je autor majka dvoje dece. Pregršt saveta o kozmetici, kvalitetnoj šminki i preparatima za negu lica i tela. Moji omiljeni tekstovi su na temu trudnoće i nege tokom nje.

Gotovo svaki životni “problem” ili nedoumicu, mguće je rešiti čitanjem blogova. Uvek postoji neko ko se susreo sa takvom ili sličnom preprekom i o njoj pisao. Od različitih recepata, recenzija knjiga i filmova, preko digitalnih trikova, do detaljnog objašnjenja kako i gde uraditi servis mobilnog telefona, sve se može naći na blogovima.

Čitate li vi blogove i koji su vam omiljeni?

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.