“Nisu ni ti muškarci strašila i kriminalci”

0

Dobro, ja sad ne mislim da treba da se ubijamo zbog ljubavi. Ne treba i to nije obavezno! Ali, opet ne slažem se da zbog toga izbegavaju ljubav i te stvari… Ni to nije normalno. A ima nekih starih frajli koje tako misle. Da im se slučajno ne desi da se ubiju zbog nekoga – one izbegavaju svaku gužvu sa muškarcima. Pa dobro, koliko ja znam, nisu ni ti muškarci neka strašila i kriminalci. Nije pravilno da se sad razvija neka propaganda, kao neki strah od muškaraca, a zatim i od ljubavi! S tim stvarno ne bih mogla da se složim. Jer ne može tako da se živi: neću da volim nikog – jer ne želim da patim! Neću da letim avionom – jer mogu da padnem i poginem!

E, hoću da letim, pa makar i pala. Hoću!

To je važno! Žena mora da hoće i u tome je ceo problem. Jer žena koja neće – šta je to? Da li je to žena i da li je to uopše život? Imaš da se boriš i da otimaš, pa koliko uzmeš! Što se više boriš – više ćeš da otmeš od života, to je prosta računica!

Takav je ovaj život i ništa mu ne fali što je takav! Baš je sjajan! Ja ništa ne mogu da mu prebacim i da se žalim. Majke mi! Baš mu hvala. Nekoliko puta mi je išao naruku, kao niko moj.

Dušan Radović iz zbirke priča “Ženski razgovori”

(2018, izdanje Laguna)

Ovaj članak je prvi put objavljen na djurdjevak.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.