Lista korisnih i zanimljivih sajtova

0

Prednosti interneta treba iskoristiti najbolje. Mnogobrojni sajtovi, korisni blogovi, edukativni članci, pišu o tome kako nešto trebate ili ne trebate odraditi. Saveti, zanimljivosti, nove ideje, inspiracija, učenje jezika, pisanje, čitanje sa vašim mališanima i još mnogo toga zanimljivog postoji na internetu ako želite da priuštite sebi zaista kvalitetno vreme.

Danas ne postoji putanje na koje google ne može dati odgovor. Pa zašto onda ne iskoristiti tu prednost i pronaći sve ono što vas interesuje i može unaprediti vaše znanje i posao.

Zato deli sa vama neke od meni najkorisnijih i najzanimljivijih sajtova.

Kako se piše

Srpski jezik, gramatika, tačno ili netačno, sve što vas muči vezano za naš pravopis saznajte upravo ovde. Ako niste iz Srbije ali učite jezik i želite saznati kako se tačno piše neka reč i koje je njeno značenje, od sada će vam sajt kako se piše pomoći u tome. Možda će upravo vaše dete voleti ovaj sajt, jer će vrlo lako sada saznati da li je neka reč napisana ispravno ili ne.

Duolingo

Jedan odličan sajt za učenje različitih jezika. Ukoliko samo želite da provežbate jezik koji već znate ili da naučite neki novi jezki, ovaj sajt vam to omogućava potpuno besplatno i postupno. Osim toga, deca odlično razvijaju mozak učeći strani jezik, zato sa ovim sajtom možete početi već danas, vaše dete može zavoleti još jedan jezik i razviti mnogobrojne sposobnosti učeć strane reči. Proverite i upoznajte se sa nekom novom kulturom i naučite novi jezik.

Hemingway App

Sajt Hemingway app je zanimljiv za sve one koji vole da pišu. Tekst koji ste napisali samo kopirate u naznačeno polje i on će vam označiti sve greške koje ste napravili. A najviše je od pomoći onima koji nisu sigurni u znanje engleskog jezika. Pored ispravke koje će napraviti na vašem tekstu, daće vam ocenu i reći će vam koliko imate razumljivih ili nerazumljivih reči.

Edx

Volite vreme na internetu da provodite čitajući edukativne članke i želite da dopunite svoje znanje? Ovaj sajt edx odlična preporuka. Imate opciju da sami izaberete oblast iz koje želite naučiti nešto više. Da li je to arhitektura, dizajn, kompjuterska nauka, istorija, jezici, kuvanje, pa čak i agencije za nekretnine u Beogradu, sigurno ćete pronaći nešto konkretno i korisno iz željene oblasti. Istražite i iskoristite sve besplatne mogućnosti.

Pixelizam

Ukoliko vas zanimaju nove destinacije, neki čudni istorijski podaci, istraženje činjenice kao i mnoge druge zanimljivosti, kreativan i inspirativan sajt pixelizam vas može i te kako počastiti i obradovati svojim tekstovima. Saznajte nešto zanimljivo i inspirativno.

Ovo je samo jedna mala riznica korisnih sajtova, na internetu ih ima zaista mnogo. Koji su vaši omiljeni?

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.