5 zanimljivih i korisnih sajtova

0

U mnoštvu sajtova koji postoje na internetu, ipak bi trebalo izdvojiti par njih koji su vredni vaše pažnje i vašeg vremena. Predlažem vam da pogledate ovih 5 internet adresa koje žele dobrodošlicu budućnosti i olakšavaju nam sadašnjost.

  1. Medium. Ovaj sajt je mesto na kojem morate da budete, ako želite da pročitate najnovije vesti i važne priče koje vam pišu i predstavljaju obični ljudi. To je jedinstven izvor informacija, bogat inspirativnim pričama iz svakodnevnog života i reakcijama na važne vesti. Najbolji deo je taj, da čim se priključite i vi možete da stvarate sadržaj za ovu stranicu. Priče su podeljene po temama kao što su politika, tehnologija, kultura ili biznis. Ali možete izabrati za čitanje tekstove koji su tog dana najpopularniji. Kao interesantan podatak izdvojiću vam da uz naslov, ime pisca, stoji i vreme potrebno za čitanje teksta. Tako da izbor možete napraviti i na osnovu toga.
  2. Gimlet media. Ako još uvek niste postali obožavatelj podkasta, Gimlet media je tu da vam pomogne u tome. Omogućava vam da besplatno slušate podkaste sa najrazličitijim temama i načinom prezentovanja.Ako bih morala da objasnim zašto toliko volim podkaste i uopšte, zašto toliko obožavatelja ima u celom svetu, rekla bih da na jedan nenametljiv način vi, u stvari, učite nešto novo. Uživate u razgovorima, saznajete interesantne podatke, slušate radio drame i to kada vama odgovara. Gimlet media na svom sajtu nudi veliki izbor veoma kvalitetnih programa. Samo neki od ponuđenih naslova su Start up, Mystery show, Science Vs… I jedan potpuno neverovatan podkast za koji mislim da prevazilazi okvire datog žanra – Homecoming. Psihološki triler u kojem uloge imaju poznati glumci Catherine Keener, Oscar Isaac i David Schwimmer. Od vaših interesovanja zavisi šta želite da slušate, a ovaj sajt vam nudi kvalitetan izbor.
  3. CourseBuffet. Već smo se složili da je važno učenje, ne samo ono klasično, već i online. Savremeni način života vam ostavlja malo vremena, a online kursevi pružaju mogućnost da kad želite, tempo i temu učenja prilagodite svojim interesovanjima. Course buffet je odlična polazna tačka za učenje, jer vam na jednom mestu nudi pregled svih sajtova sa kursevima. Kurseve možete birati po temi programa, univerzitetu ili sajtu na kojem se kurs nalazi.
  4. Grammarly. Obavezna adresa za svakog ko se bavi pisanjem na engleskom jeziku. Bez obzira da li je u pitanju poslovna prepiska, prevod teksta ili pisanje seminarskih radova. Grammarly je besplatan za korišćenje i pomaže vam u tome da vaši tekstovi budu gramatički ispravni. Proverava plagijat vašeg teksta, ali vam nudi pomoć i u izboru reči. Njihova reklama je da najtačnije na svetu, proveravaju gramatičku ispravnost. A na vama ostaje da pogledate njihov sajt.
  5. One word. Da li ste pisac? Bloger koji želi da popravi svoje pisanje? Ovaj sajt je jednostavna vežba pisanja. One word nasumično izabere jednu reč i ostavlja vam prostora i vremena (60 sekundi) da napišete i pišete šta god vi želite. Pomaže vam da svakodnevno vežbate. Zanimljiv način da proverite koliko brzo kucate i da probudite svoju inspiraciju. Bilo da ste vlasnik stomatološke ordinacije i da pišete tekstove za svoj blog, ili profesionalni pisac, sajt će vam podjednako koristiti.

Kojim sajtovima se vi rado vraćate i zašto? Pišite mi u komentarima, svaka vaša reč mi mnogo znači.

Ovaj članak je prvi put objavljen na jelenamilosevic.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.