[novi singl] The Killers i “Land Of The Free”!

0

Inspiracija za singl potiče čak iz 2012. godine, kada Flowers počinje da preispituje ideju slobode u Americi.

Jedan od najslušanijih rock sastava svih vremena, The Killers, juče je predstavio singl “Land Of The Free“, koji bez zadrške oslikava političko stanje u državi i odnos SAD-a prema meksičkim migrantima. Upravo iz tog razloga, spot je sniman na granici dve države, a iza njega stoji reditelj oskarovac, Spike Lee, koji je nedeljama pratio porodice na njihovom putu ka, sarkastično otpevano, “Zemlji slobode“.

Frontmen grupe, Brandon Flowers, otkrio je da je inspiraciju za ovakvu pesmu dobio još 2012. godine, nakon što je Ameriku i svet potresla vest o pucnjavi u osnovnoj školi “Sandy Hook“, od kada su se u državi odigrali još mnogi tragični događaji, koji su, prema njegovom mišljenju, nedovoljno uzdrmali javnost.

“Previše je rasističkih događaja da bismo ih ignorisali. Volim svoju državu i znam da su ovo više nego ozbiljna pitanja, ali važno je da u svakom trenutku i gde god se nalazili znamo da mora da bude bolje. Ignorišemo sve naše vrednosti i čitavu istoriju ako je ovo budućnost koju želimo za našu braću i sestre“, istakao je na zvaničnoj Facebook stranici grupe.

“Land Of The Free“, za čiju je produkciju zaslužan Jacknife Lee, prvi je singl izdat od poslednjeg albuma grupe pod nazivom “Wonderful Wonderful“ izdatog 2017. godine, nakon čega je održana turneja u kojoj su The Killers nastupili u više od 30 zemalja sveta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.