Festival dokumentarnog filma док#1 od 31. Januara do 03. februara u Kombank dvorani

0

Kombank Dvorana će od 31. januara do 03. februara biti domaćin prvog izdanja FESTIVALA DOKUMENTARNOG FILMA ДОК #1.

Tokom četiri festivalska dana, biće prikazano 20 filmskih ostvarenja, koja su podeljena u četiri programske celineBiografije“, „Vrhunci“, „Na ivici“ i „Prvi korak“. 

Program ‚‚Vrhunci” predstavlja dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala.

U okviru ovog programa, festival će 31. januara u 20 časova otvoriti film „Zašto smo kreativni?“Hermana Vaskea.

U okviru ovog programa gledaoci će biti u prilici da uživaju i u ostvarenjima kao što su: „Naš tim“ Džefa i Majkla Zimbalista, „Santjago, Italija“ Nanija Moretija, „Država protiv Mandele i ostalih“ Nikolasa Šampoa i Žila Portea.

U okviru programa „Biografije“ nalazi se par biografskih dokumentaraca, među kojima se izdvaja film „Proslava“, ostvarenje o čuvenom modnom kreatoru Iv Sen Loranu, koji nakon projekcije na Berlinale festivalu 2007. nije bio prikazivan na zahtev reditelja Olivijea Mejrua.

„Tupamarosi-urbana gerila“ Martina Markovića, „Veština“ Metjua T. Bernsa samo su neki od filmova u okviru celine „Na ivici“ koja obrađuje bizarne, provokativne i granične teme. Programska celina ‚‚Prvi korak” slavi debitante i njihove prvence, među kojima je nekoliko ostvarenja kao što su: „Naša Afrika“ Aleksandra Markova, „Kriza je naša“ Rebeke Kaufman.

Festival se organizuje u produkciji ZERO production uz tehničku podršku Kombank dvorane.

Nakon Festivala, publika će biti u prilici da pogleda selekciju filmova sa ДОК #1 festivala i u Domu kulture Studentski grad.

Filmovi će u Kombank Dvorani biti prikazivani u dve sale i iz tog razloga broj ulaznica za prodaju biće ograničen: Sala 6 – 200 mesta i Sala 5 – 45 mesta. 

Cene ulaznica prilagođene su gledaocima, tako da ljubitelji dokumentarnog filma mogu da kupe ulaznice po ceni od 300 i 350 dinara.

Za projekcije od 16 i 18 časova karte su 300 dinara, dok su cene za projekcije od 19, 20, 21 i 22 časa 350 dinara.

Ulaz na retrospektivu dokumentarnih filmova Hajrudina Krvavca je besplatan.

Detaljan program Festivala dostupan je na sajtu: www.dokfest.rs, kao i na sajtu Kombank dvorane. 

Ovaj članak je prvi put objavljen na www.lipsandheels.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.