ALITA: BORBENI ANĐEO – premijerno 12. februara u bioskopima

0

Epska avantura bazirana na serijalu stripova japanskog umetnika Jukite Kiširoa “Alita: Borbeni anđeo”, premijerno stiže u domaće bioskope 12. februara, a karte za ovaj filmski 3D spektakl mogu se kupiti od danas, 01. februara, na blagajnama bioskopa širom Srbije.

“Alita: Borbeni anđeo” je film o kiborgu, tehnološki unapređenom biću u postapokaliptičnom svetu. Na planeti Zemlji srce još jedino kuca u Gvozdenom gradu u kojem zajedno žive obični ljudi i kiborzi i samo u tom gradu Alita pronalazi svoju šansu za opstanak, kao i mogućnost da otkrije svoj identitet.

Dugogodišnji obožavalac Kiširiovih stripova Robert Rodrigez imao je veliku želju da scenario za film “Alita: Borbeni anđeo” isključivo  uradi tvorac revolucionarnog 3D filma “Avata,” scenarista Džejms Kameron: “Sanjao sam o tome da on to uradi”, rekao je Rodrigez i dodao “originalni svet koji je stvorio Kiširo upakovan je u Kameronovu priču i avanturu. Identifikovao sam se sa Alitom, kao i sa svim ostalim likovima i to je ono što Džejms Kameron fantastično radi.” Ostvarenje koje je nastalo udruženim snagama scenariste Džejmsa Kamerona i reditelja Roberta Rodrigeza, snimano je posebnom 3D nativ tehnologijom.

Lik mlade heroine Alite tumači Rosa Salazar, kanadska glumica kubansko-američkog porekla, dok su se u ostalim ulogama našli dobitnici nagrade Oskar: Kristof Valc, Dženifer Koneli i Maheršala Ali.

Karte za premijernu projekciju su danas puštene u prodaju, i mogu se kupiti na blagajnama sledećih bioskopa: Kombank dvorana, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Cineplexx bioskopi, CineStar bioskopi, bioskop Fontana, kao i bioskop Vilin Grad u Nišu.

 

Ovaj članak je prvi put objavljen na www.lipsandheels.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.