Prolećni kurs kreativnog pisanja A+, Mart 2019

0

Prijavi se ovde:

Upis nove generacije na prolećni kurs kreativnog pisanja A+ je zvanično počeo! Počinjemo druženje u martu u Beogradu, a za one koji nisu tu, imamo i online kurs ????

Kurs kreativnog pisanja A+

Kurs je pre svega zamišljen da vas oformi kao pisce i da vam objasni ne samo kako da napišete knjigu, već i da je prodate i zaradite od pisanja. Cilj kursa je takođe i da saznate kako teče kreativnost, da vas ohrabri da pišete i da vam omogući da uživajte u procesu stvaranja.

Dva predavača su tu da se pisanje sagleda iz različitih uglova: o pisanju govori pisac Aleksandar Petrović sa višegodišnjim iskustvom u pisanju romana i kratkih priča, kao i Ana Gord koja će vam otkriti praktične savete za pisanje, objavljivanje i prodavanje knjige. Ime kursa A+ (osim simboličkog duplog A), označava i vrednost koji svaki polaznik dobija: sticanje znanja i njegovu primenu.

Datumi:

Kurs uživo:
  • ponedeljak 18. mart,
  • ponedeljak 25. mart,
  • ponedeljak 1. april i
  • ponedeljak 8. april u terminu od 18h-20h.

(Znači prva četiri ponedeljka od 18. marta od 18-20h)

Online kurs:
  • Utorak 19. mart
  • utorak 26. mart
  • utorak 2. april i
  • utorak 9. april u terminu od 18h-20h.

(Znači prva četiri utorka od 19. marta od 18-20h)

Lokacija:

Imapct Hub u Beogradu, Makedonska 21.

Savetujemo da dođete 10 minuta pre početka svakog časa.

Za online kurs biće vam potrebna stabilna internet konekcija i Skype.

Savetujemo da budete pri kompjuteru 10 minuta pre početka svakog časa.

Detalji kursa:

Prvi čas: Upoznavanje polaznika ???? Najbolji deo kursa ???? Ana priča o (ne)važnosti talenta i inspiracije, demistifikaciji zarade od pisanja, kako pronaći vremena za pisanje i šta raditi u slučaju blokade. Aleksandar priča o osnovama kreativnog pisanja: zaplet – Frajtagova piramida, likovi, dijalog, sinopsis, razlika u pristupu pisanju priče i romana.  Na kraju časa dobijate nedeljni zadatak da odgovorite na zadatu temu sa pričom od 500 reči.

Drugi čas: Ana priča o tome kako objaviti štampanu knigu preko izdavača i samostalno kao i kako objaviti e-knjigu. Spominjem i alternativne vrste objavljivanja kao što su web site, blog i socijalne mreže. Aleksandar priča o razradi likova: šta je sve nephodno znati o liku da bi bio uverljiv, protagonista i antagonista, o dijalozima: o načinu govora, otkrivanju važnih informacija, prikazivanju međusobnih odnosa kroz dijalog, davanju dinamike radnji i sl. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija + nedeljni zadatak na temu koju dobijate unapred.

Treći čas: Ana priča o promociji knjige (ili bilo čega napisanog) kao i ulozi interneta u promovisanju pisanja: kako se najbolje predstaviti na mreži i koristiti Facebook ili Instagram u svoju korist. Aleksandar priča o specifičnosti zapleta različitih vrsta romana, obraćanju pažnje na detalje i kako da pisac uspešno pokaže priču – a ne prepričava. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija + nedeljni zadatak na temu koju dobijate unapred.

Četvrti čas: Ana priča o zaradi od pisanja – bez obzira da li imate završenu knjigu ili samo jednu priču – uz detaljne primere. Aleksandar priča o važnosti čitanja kvalitetnih romana i podsvesnom skupljanju tajni zanata kao i o pisanju romana u serijama i osluškivanju čitalaca. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija + nedeljni zadatak na temu koju dobijate unapred.

Cena:

Usled peripetija tehnikalija oko rezervacije mesta, napravili smo popust za najbrže.

Kurs uživo: 

Uplata do 4. februara 100 EUR

Uplata do 18. februara 110 EUR

Uplata do 18. marta 120 EUR

Online kurs:

Uplata do 4. februara 80 EUR

Uplata do 18. februara 90 EUR

Uplata do 18. marta 100 EUR

VAŽNO: Popust za rane prijave se odobrava za uplatu a ne za rezervaciju mesta!

ISTO VAŽNO: Broj mesta je ograničen! I za online kurs takođe.

Napomena: Iznos je nepovratan osim ako učesnik ne otkaže 24h pre početka kursa. Iznos se takođe ne vraća ukoliko polaznik ne rešava nedeljne zadatke.

Stari polaznici

Za polaznike iz prethodne godine imamo staru ljubav ali nove teme ???? Možete nam se priključiti od početka i pohađati kurs koliko meseci želite (do 3 meseca). Znate princip, mi smo vas se uželeli ???? p.s. pazite na vreme prijave, moramo ovako zbog rezervacije termina. Za vas će termini biti sredom, dakle: 20. mart, 27. mart, 3. april, 10. april od 18-20h.

Pokloni:

Da, ima i toga ???? Svaki učesnik dobija knjigu ???? A najbolji radovi će biti promovisani putem bloga i socijalnih mreža.

Produžetak kursa

Ne možemo da otkrijemo baš sve ali recimo da ćete na kraju jednomesečnog kursa imati priliku da nastavite da pišete i napišete knjigu ???? Nastavak je do ukupno 3 meseca (12 nedelja). To je 12 poglavlja knjige ili 12 završenih priča (jedna i više nego solidna zbirka).

Predavači:

Ana Gord

DSC_0222

Autor koji već 5 godina vodi najpoznatiji blog za pisce na ovim prostorima, ima iza sebe jednu štampanu i nekoliko e-knjiga. Svi moji tekstovi na temu pisanja su ovde >klik< a više o meni pročitajte klikom ovde >klik<

Aleksandar Petrović

21078560_10155154868562955_1535890695474548637_n

Autor tri romana i dobitnik prve nagrade za dramsku minijaturu Radio Beograda 2017/2018. Više o Aleksandru pročitajte klikom ovde >klik<

Česta pitanja:

Da li je ovaj kurs za početnike?

Apsolutno da. Čak i ako nikada ništa niste napisali, ovaj kurs će vas „naterati“ da pišete.

Da li je bitno koliko imam godina?

Da. Kurs je namenjen polaznicima preko 18. godina starosti.

Da li je ovo kurs za autore koji su već objavljivali?

Apsolutno da. Čak i ako imate završene tekstove, ovaj kurs će vas naučiti kako da objavite i prodate svoju knjigu.

Šta ću sve naučiti na ovom kursu?

Na kursu ćete naučiti kako da napišete, objavite i prodate svoje delo. Ono što je najznačajnije jeste da dobijate znanje i iskustvo iz dva različita ugla: ostvarenog pisca i blogera koji se godinama bavi pisanjem i objavljivanjem.

Kako je bilo na prošlom kursu?

Rezultat rada polaznica sa prošlog kursa jesu dva romana (jedan je već u štampi!) i par zbirki priča ???? Možemo biti ponosni. Klikom ovde pročitajte samo neke od predivnih priča koje su nasatale tokom kursa ????

Da li je ovaj kurs za mene?

Ovaj kurs je namenjen svima koji žele da usavrše svoje pisanje i nauče kako da objave i prodaju svoju knjigu u Srbiji – dakle primenjivo znanje iz višegodišnjeg iskustva. Jedina stvar koju morate da radite ovde jeste da pišete. Ipak, s vremenom i uz primenu veština koje ćete steći na ovom kursu, možete ubrzo postati pisac i imati u rukama svoj prvi bestseler. Takođe ukoliko se odlučite da pohađate kurs 3 meseca, velika je verovatnoća da ćete napisati knjigu ????

Prijave i dodatne informacije:

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da se prijavite na kurs, popunite formular ispod upisivanjem imena, prezimena i svog emaila.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.