Rižoto sa lignjama
Zaželeli smo se porodično svega morskog. Ove godine nije bilo mora, pa eto malko nadoknađujemo u ovim skromnim uslovima. Jako nam je prijalo. 🙂
RECEPT
Sastojci:
- 400 gr očišćenih lignji
- manji crni luk
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 50 gr putera
- 2 čena belog luka
- so, biber
- 250 gr arborio pirinča
- 2 dcl belog vina
- lovorov list
- oko 500 ml pilećeg bujona (ili kocka supe, što ja izbegavam)
+ parmezan za služenje
Na maslinovom ulju i 20 gr putera propržite sitno seckanu glavicu crnog luka koju ste posolili i pobiberili. Potom dodajte iseckane lignje i propržite, pa dodajte sitno seckan beli luk. Kratko propržite, pa zatim dodajte pirinač i zalijte sa 1 dcl belog vina i 2 dcl supe. Promešajte. Nastavite da mešate sve vreme naizmenično zalivajući supom i vinom dok se pirinač ne skuva. Kada je skuvan, sklonite sa vatre i dodajte onih 30 gr putera. Poslužite i na tanjiru odozgo narendajte parmezan. Mi smo kao salatu uz ovo jeli baby spanać, limun, so i maslinovo ulje. Jako je bilo fino.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com