Rižoto sa lignjama

0

Zaželeli smo se porodično svega morskog. Ove godine nije bilo mora, pa eto malko nadoknađujemo u ovim skromnim uslovima. Jako nam je prijalo. 🙂

RECEPT

Sastojci:

  • 400 gr očišćenih lignji
  • manji crni luk
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 50 gr putera
  • 2 čena belog luka
  • so, biber
  • 250 gr arborio pirinča
  • 2 dcl belog vina
  • lovorov list
  • oko 500 ml pilećeg bujona (ili kocka supe, što ja izbegavam)

+ parmezan za služenje

Na maslinovom ulju i 20 gr putera propržite sitno seckanu glavicu crnog luka koju ste posolili i pobiberili. Potom dodajte iseckane lignje i propržite, pa dodajte sitno seckan beli luk. Kratko propržite, pa zatim dodajte pirinač i zalijte sa 1 dcl belog vina i 2 dcl supe. Promešajte. Nastavite da mešate sve vreme naizmenično zalivajući supom i vinom dok se pirinač ne skuva. Kada je skuvan, sklonite sa vatre i dodajte onih 30 gr putera. Poslužite i na tanjiru odozgo narendajte parmezan. Mi smo kao salatu uz ovo jeli baby spanać, limun, so i maslinovo ulje. Jako je bilo fino.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.