Topla čokolada sa kokosovim mlekom
Pravim Feđi male radosti, pa se i ja grebem za malo sreće. Greb po greb.
RECEPT
Sastojci:
- konzerva i po’ kokosovog mleka (600 ml)
- 100 gr tamne čokolade
- 20 gr kakaoa
- 50 gr javorovog sirupa (manje ili više, po ukusu)
- 1 kašika ektrakta vanile
- prstohvat soli
- kašika i po’ gustina
- slatka pavlaka, slezovi kolačići i štapići za Sneška Belića i začin za medenjake za serviranje
Odvojte 100 ml kokosovog mleka (komotno onaj ređi deo koji se odvoji) u jednu posudicu i pomešajte sa gustinom tako da ne bude grumuljica. U posebnu šerpicu stavite ostatak kokosovog mleka, čokoladu izlomljenu na kockice, kakao, javorov sirup, ekstrakt vanile i so. Uključite ringlu na srednju jačinu i zagrejte sve, ali ne do ključanja. Mešajte kako se ništa ne bi zalepilo i zagorelo. Dodajte onaj ostatak kokosovog mleka sa gustiom i sve vreme mešajte dok se malko ne zgusne. Odmah sipajte u šolje. Neka se malko prohladi.
Umutite slatku pavlaku, pospite je začinom za medenjake. Slezove kolačiće poređajte na štapić, iscrtajte oči i usta Snešku Beliću i ubacite u sneg od slatke pavlake. Ja imam jestive flomastere, a vi možete i topljenom čokoladom. 🙂
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com