Topla čokolada sa kokosovim mlekom

0

Pravim Feđi male radosti, pa se i ja grebem za malo sreće. Greb po greb.

RECEPT

Sastojci:

  • konzerva i po’ kokosovog mleka (600 ml)
  • 100 gr tamne čokolade
  • 20 gr kakaoa
  • 50 gr javorovog sirupa (manje ili više, po ukusu)
  • 1 kašika ektrakta vanile
  • prstohvat soli
  • kašika i po’ gustina
  • slatka pavlaka, slezovi kolačići i štapići za Sneška Belića i začin za medenjake za serviranje

Odvojte 100 ml kokosovog mleka (komotno onaj ređi deo koji se odvoji) u jednu posudicu i pomešajte sa gustinom tako da ne bude grumuljica. U posebnu šerpicu stavite ostatak kokosovog mleka, čokoladu izlomljenu na kockice, kakao, javorov sirup, ekstrakt vanile i so. Uključite ringlu na srednju jačinu i zagrejte sve, ali ne do ključanja. Mešajte kako se ništa ne bi zalepilo i zagorelo. Dodajte onaj ostatak kokosovog mleka sa gustiom i sve vreme mešajte dok se malko ne zgusne. Odmah sipajte u šolje. Neka se malko prohladi.

Umutite slatku pavlaku, pospite je začinom za medenjake. Slezove kolačiće poređajte na štapić, iscrtajte oči i usta Snešku Beliću i ubacite u sneg od slatke pavlake. Ja imam jestive flomastere, a vi možete i topljenom čokoladom. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.