Top predlozi za posetu Nišu – šta videti i gde se smestiti?

0

Niš je jedan od najznačajnijih gradova Srbije i zasigurno jedna od omiljenih destinacija kako domaćih, tako i stranih turista. Budući da je Niš centar svih dešavanja na jugu zemlje, ovde se turisti mogu upoznati sa mnogobrojnim tradicionalnim, istorijskim i društvenim karakteristikama srpskog naroda. Zahvaljujući mnoštvu atrakcija i zanimljivosti, Niš je grad pun sadržaja koji oduševljavaju turiste iz dana u dan. 

 

Atrakcije Niša – Šta ne smete propustiti u ovom gradu?

 

Kada su u pitanju atrakcije i sve zanimljivosti koje postoje u ovom gradu, može se reći da je Niš jedan od istorijski najbogatijih gradova kako Srbije, tako i čitavog Balkana. Budući da se on nalazi na raskršću mnogih puteva, tokom istorije je ovde nastao veliki broj tvrđava, ustanova i kulturnih znamenitosti koji su se održali sve do danas. Svakako, jedna od najpoznatijih atrakcija u Nišu jeste čuvena Niška tvrđava, koja se nalazi na desnoj obali reke Nišave.

 

Pretpostavlja se da se Niška tvrđava na ovom mestu nalazi još od drugog veka pre nove ere, dok su sam oblik tvrđave napravile Osmanlije u 18. veku. Iako sama tvrđava danas nema vojnu funkciju, onda danas predstavlja izuzetan istorijski pokazatelj svih previranja i dešavanja koja su se odigravala u Nišu. U samoj tvrđavi se danas nalaze brojni turistički sadržaji, te je ona nezaobilazna lokacija svima onima koji turistički posećuju ovaj grad.

 

Još jedno istorijsko mesto koje ide rame uz rame sa Niškom tvrđavom jeste i logor Crveni krst. Ovaj logor dobio je ime po obližnjoj železničkoj stanici, koja se nalazila u blizini koncentracionog logora. Početkom osamdesetih godina je logor postao spomenik kulture od izuzetnog značaja, a sama unutrašnjost logora danas predstavlja dirljiv susret sa iskustvima logoraša, koji su ovde provodili svoje poslednje dane života. 

 

Kulturno-istorijski spomenik u Nišu koji je takođe jedan od glavnih obeležja grada jeste i spomenik na brdu Čegar, a smešten je nešto više od 5 kilometara izvan centra Niša. Posvećen je poginulim junacima koji su svoje živote izgubili tokom Prvog srpskog ustanka, a pod vođstvom Stevana Sinđelića. Od glava poginulih Srba, Turci su podigli i spomenik Ćele-kulu, monumentalno zdanje muzejskog tipa. 

 

Ćele-kula danas je jedna od najposećenijih atrakcija u Nišu, budući da na potpuno nesvakidašnji i autentičan način ona daje prikaz srpske istorije. Mnoga istraživanja svedoče o tome da većina turista stremi ka poseti Nišu upravo zbog ove atrakcija, koja na verodostojan način predstavlja patnje i muke srpskih vojnika. 

 

Osim atrakcija ovakvog tipa, u Nišu možete videti i obići mnogobrojne muzeje i galerije, gde se oslikava specifičan karakter Nišlija. Jedan od najpoznatijih muzeja jeste Narodni muzej, koji obuhvata pojedine eksponate još iz doba neolita. Ovaj muzej ima odeljenja arheologije, epigrafije, istorije, numizmatike i mnoga druga. Osim njega, o istoriji i kulturi Nišlija možete naučiti i u galeriji Sinagoga, Bali-begovoj džamiji i mnogim drugim ustanovama.

 

Smeštajne jedinice Niša – Kvalitetan i pristupačan odmor za sve

 

Kada su u pitanju smeštajne jedinice u Nišu, važno je naglasiti da je Niš grad koji nudi turistima mnoštvo izbora i opcija. U ovom gradu moguće je pronaći kako luksuzne hotele i apartmane sa raznovrsnom ponudom spa sadržaja, tako i skromne i pristupačne sobe i apartmane koji će vam pružiti jednaku udobnost i komfor. Stoga, u ovom gradu možete birati smeštaj shodno svom finansijskom stanju, ali shodno i svojim potrebama i planovima.

Najisplativije prenoćište Niš predstavljaju neke od mnogobrojnih apartmanskih jedinica u ovom gradu, koje je moguće pronaći na svakom ćošku. Kvalitetne i lepo uređene apartmane možete pronaći kako u centru, tako i na periferiji ovog grada, što će vam omogućiti da sami izaberete lokaciju koja vam najviše odgovara. Cene apartmanskog smeštaja u Nišu kreću se već od 20 evra po noćenju, što turistima nudi odličan odnos cene i kvaliteta. Pored toga, u ponudi su kako prostrane smeštajne jedinice namenjene porodičnim putovanjima, tako i studio apartmani koji su pogodni jednom putniku. 

 

Ukoliko želite luksuzan odmor u Nišu, na raspolaganju su vam mnogobrojni apartmani koji u svom sastavu imaju bogatu ponudu spa sadržaja i pogodnosti. Ovakve apartmane možete pronaći kako u centralnim delovima grada, tako i na udaljenijim mestima, a cena boravka u ovakvom smeštaju kreće se od 50 evra po noćenju. Na raspolaganju će vam biti pogodnosti kao što su đakuzi, sauna i hidromasažna kada, a za dodatno uživanje možete potražiti i smeštaj u hotelu koji poseduje zatvoren bazen. 

Putovanje u Niš za turiste predstavlja jedno od najlepših iskustava, budući da ovaj grad na verodostojan način oslikava mentalitet i kulturu naroda na jugu. Sve što vam je potrebno kada je u pitanju putovanje u Niš jeste da odaberete smeštajnu jedinicu koja vam najviše odgovara i što pre se uputite u upoznavanje ovog jedinstvenog grada, koji će vam pružiti nezaboravne uspomene. 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.