Tart od lisnatih kora sa pestom od bosiljka i sušenog paradajza, čedar sirom i svežim paradajzom
Prigrlite čari leti, brzinskih obroka i gotovih lisnatih kora i napravite sa njima čudo za minimum vremena!
Mi smo danima navučeni na tartić! Slobodno napravite duplu meru ako vas je više od dvoje.?
RECEPT
Sastojci:
- 250 gr lisnatog testa
- 2 kašike pesta od bosiljka
- puna kašičica pesta od sušenog paradajza
- 100 gr narendanog čedar sira
- 250 gr raznih vrsta paradajza
- masline
- maslinovo ulje
- so, beli luk u prahu, za’atar
- zeleniš po ukusu (rukola, bosiljak, matovilac, šta god volite)
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Na papiru za pečenje oklagijom rastanjite lisnato testo. Zasecite nozem pravouganonik ostavljajući centimetar od ivice testa koji će ostati prazan.
Unutrašnji deo testa premažite pestima i pospite sirom. Ivice ostavite prazne.
Stavite da se peče u rernu oko 15-tak minuta. Kad porumeni, izdignu se ivice i otopi sir, tart je gotov. Dok se on pekao, vi paradajze narežite na kriškice.
Na vruć tart poslažite paradajze, pospite ih začinima i prelijte maslinovim uljem. Vrelina tarta će malko omekšati paradajz, taman dovoljno da on i dalje ostane svež i sočan, samo malko mekši.
Dodajte masline i po želji neki zeleniš (rukolu, sveźi bosiljak, matovilac).
Secite i uživajte!
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com