Tajlandska čorba od bundeve sa kokosovim mlekom

0

Ovo je jedini recept za čorbu od bundeve koji će vam ikada biti potreban! Najlepša svilena čorba koju sam jela! Nikada više neću praviti onu klasičnu. Ovo je toliko jednostavno za pravljenje, a svarno je posebno! Strašno smo uživali!

RECEPT

Sastojci:

  • 20 gr putera
  • 1 crni luk srednje veličine
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica kurkume (u originalnoj verziji ide kari, ali ovo je savršena zamena)
  • 1 šargarepa
  • 1 peršun
  • 650 gr bundeve
  • 600 ml vode
  • kašičica soli
  • biber
  • konzerva kokosovog mleka (400 ml)

+ semenke bundeve i žalfija za serviranje

Na puteru izdinstajte iseckani crni luk. Potom dodajte i sitno seckani beli luk i kurkumu i dinstajte još malo. Potom dodajte kolutiće šargarepe i peršuna i mešajte povremeno, neka se sve krčka par minuta. Na kraju dodajte iseckanu bundevu i zalijte vodom. Začinite i ostavite sve da se kuva dok povrće skroz ne omekša (oko pola sata). Zatim štapnim mikserom sve izblendajte, vratite na ringlu i dodajte kokosovo mleko. Vratite šerpu na ringlu da se čorba kuva još jedno 5 – 10 minuta i mešajte povremeno.

Sipajte je u činije i servirajte uz semenke budneve i po koji list žalfije.

Strašno mi se dopala, jedva čekam da je probate!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.