Potaž od šargarepe i narandže

0

Ja i dalje plivam na talasu čorbica. Potaž od šargarepe i narandže po receptu momka koji stoji iza instagram profila @izorgor

Divna!

RECEPT

Sastojci:

  • 40 gr putera i 2 kašike maslinovog ulja
  • 800 gr šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • komad đumbira veličine palca
  • supena kašika kurkume
  • narendana kora jedne narandže
  • iscedjen sok dve narandže
  • 1 l vode
  • so, biber

Iseckajte luk i šargarepu. Na maslinovom ulju i puteru ih izdinstajte, ali ih najpre začinite kurkumom, solju i biberom. Potom dodajte koricu narandže i iseckan đumbir. Zalijte vodom i ostavite da se kuva. Kada je šargarepa skuvana, sve izblendajte i uspite potom sok od narandže. Izmešajte da se sjedini i uživajte baš. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.