Potaž od šargarepe i narandže
Ja i dalje plivam na talasu čorbica. Potaž od šargarepe i narandže po receptu momka koji stoji iza instagram profila @izorgor
Divna!
RECEPT
Sastojci:
- 40 gr putera i 2 kašike maslinovog ulja
- 800 gr šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- komad đumbira veličine palca
- supena kašika kurkume
- narendana kora jedne narandže
- iscedjen sok dve narandže
- 1 l vode
- so, biber
Iseckajte luk i šargarepu. Na maslinovom ulju i puteru ih izdinstajte, ali ih najpre začinite kurkumom, solju i biberom. Potom dodajte koricu narandže i iseckan đumbir. Zalijte vodom i ostavite da se kuva. Kada je šargarepa skuvana, sve izblendajte i uspite potom sok od narandže. Izmešajte da se sjedini i uživajte baš. 🙂
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com