Potaž od šampinjona

0

Brzinski ručak, a ja sam u fazi čorbi ovih dana. Brzinskih.

RECEPT

Sastojci:

  • 30 gr putera i 2 kašike maslinovog ulja
  • glavica crnog luka (ne prevelika)
  • so, biber, beli luk u prahu, lovorov list
  • 400 gr iseckanih šampinjona
  • 300 gr belog krompira
  • 500 ml vode
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Na puteru i maslinovom izdinstajte sitno seckani luk sa začinima (so, biber, beli luk), dodajte šampinjone i nastavite da dinstate 5 – 10 minuta. Zatim zalijte vodom, dodajte iseckan krompir i lovorov list. Poklopite i ostavite sve na srednje jakoj ringli da se kuva pola sata do 45 minuta. Kad je povrće skuvano, izvadite lovor i izblendajte sve, dodajte pavlaku i ostavite sve još koji minut. To je to. Brzo gotovo i baš fiino. Iseckajte peršun, celer, pera mladog luka ili šta god volite, pospite po čorbici i možete je jesti. Uvek možete ubaciti i šargarepu da se dinsta sa lukom na početku, ja sam danas preskočila.

🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.