Potaž od šampinjona
Brzinski ručak, a ja sam u fazi čorbi ovih dana. Brzinskih.
RECEPT
Sastojci:
- 30 gr putera i 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka (ne prevelika)
- so, biber, beli luk u prahu, lovorov list
- 400 gr iseckanih šampinjona
- 300 gr belog krompira
- 500 ml vode
- 100 ml pavlake za kuvanje
Na puteru i maslinovom izdinstajte sitno seckani luk sa začinima (so, biber, beli luk), dodajte šampinjone i nastavite da dinstate 5 – 10 minuta. Zatim zalijte vodom, dodajte iseckan krompir i lovorov list. Poklopite i ostavite sve na srednje jakoj ringli da se kuva pola sata do 45 minuta. Kad je povrće skuvano, izvadite lovor i izblendajte sve, dodajte pavlaku i ostavite sve još koji minut. To je to. Brzo gotovo i baš fiino. Iseckajte peršun, celer, pera mladog luka ili šta god volite, pospite po čorbici i možete je jesti. Uvek možete ubaciti i šargarepu da se dinsta sa lukom na početku, ja sam danas preskočila.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com