Potaž od praziluka
Evo jednog brzinskog i laganog recepta. Sačuvajte ga za one dane posle praznika, da malo olakšate svom organizmu oporavak . 🙂
RECEPT
Sastojci:
- 450 gr praziluka
- 450 gr belog krompira
- 50 gr putera
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- so, biber
- litar povrtne supe (ili litar vode i kocka za supu koju ja izbegavam:))
- 200 ml pavlake za kuvanje
+ pečeni susam (opciono)
Iseckajte praziluk na kolutiće i dinstajte na puteru. Dodajte odmah sve začine. Kada je praziluk omekšao, dodajte krompir isečen na kockice, par minuta sve dinstajte, pa zalijte povrtnom supom. Kuvajte dok svo povrće skroz ne omekša. Dodajte pavlaku i kuvajte još par minuta. Sve izblendajte štapnim mikserom i služite uz pečeni susam. Može i bez njega, jako je ukusan potaž, ali pečeni susam ipak sve ulepša. 🙂
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com