Pletenica sa breskvama i krem sirom

0

I ovo je jedan brzinski recept, verovali ili ne, a jako efektan. Lepo izgleda, a jednostavan je postupak pravljenja. Korica hrskava, fil kremast i breskve koje se pretvore skoro u džem tokom pečenja. Jako fino.

RECEPT

Sastojci:

  • pakovanje lisnatog testa (sadrži dva testa, pa od ove mere dobijate dve jufkice)
  • 600 gr zrelih i mekanih bresaka iseckanih na kriškice
  • 200 gr krem sira
  • 40 gr šećera
  • kašika ekstrakta vanile
  • žumance
  • prstohvat soli
  • jaje za premazivanje i šećer za posipanje
  • 17 gr vanil šećera u prahu i kašičica mleka za glazuru
  • nana i voće za dekoraciju

Uključite rernu na 200 stepeni.

Na pobrašnjenom papiru za pečenje razvucite testo u oblik pravougaonika.

Umutite dobro sir i šećer, potom dodajte žumance, so i ekstrakt vanile i izmutite.

Na središnji deo testa nanesite kremu od sira i po njoj poredjajte kriške breskve. To bi trebalo da zauzme trećinu testa. Ostatak testa sa strane iseckajte na trakice, pa ih naizmenično preklapajte preko bresaka tako da ivice trakica prelaze jedna preko druge. Link za postupak ću vam ostaviti ispod fotke, taman da vidite odakle sam preuzela recept.?

Kada ste sve lepo ušuškali, dooobro premažite izmućenim jajetom i pospite šećerom.

Stavite da se peče u rernu oko 25 minuta dok lepo ne porumeni.

Izvadite jufkicu i ostavite je da se prohladi. Glazuru napravite tako što samo pomešate šećer u prahu sa mlekom i lagano nanesete duž cele jufkice. Ukrasite i poslužite.

Ja sam pravila pola mere samo sa jednom polovinom testa.

A evo i obećanog linka:

Advertisements

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.