Pirinčane nudle sa mesom, povrćem i kikiriki puterom

0

Još jedna ideja za brzinski ručak! I to jako fin. Onako utešan u ovim hladnim i strašnim danima.

RECEPT

Sastojci:

  • nekoliko kašika maslinovog ulja
  • 100 gr pirinčanih nudli
  • 220 gr pilećeg belog mesa
  • 2 srednje velike crvene paprike
  • 1 šargarepa
  • komad praziluka (najmanje 50 gr, ja volim i više)
  • 100 gr kupusa
  • 2 pune kašike kikiriki putera
  • 4 kašike soja sosa
  • pola kašičice šećera
  • trećina kašičice belog luka u prahu
  • so, biber

Isecite meso, papriku i šargarepu na trakice, praziluk na kolutove i kupus na sitne komade.

U tiganju na maslinovom ulju najpre propržite povrće, ne predugo, da malko omekne, ali da ostane i dalje hrskavo.

Izvadite povrće iz tiganja i stavite meso koje ste posolili i pobiberili. Kada se meso ispeče vratite povrće.

Skuvajte nudle i ubacite ih u meso i povrće. Dodajte malko maslinovog ulja.

Pomešajte soja sos, kikiriki puter, šećer i beli luk i prelijte preko svega. Dobro izmešajte i odmah toplo služite. Mnogo je lepo. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.