Pirinčane nudle sa mesom, povrćem i kikiriki puterom
Još jedna ideja za brzinski ručak! I to jako fin. Onako utešan u ovim hladnim i strašnim danima.
RECEPT
Sastojci:
- nekoliko kašika maslinovog ulja
- 100 gr pirinčanih nudli
- 220 gr pilećeg belog mesa
- 2 srednje velike crvene paprike
- 1 šargarepa
- komad praziluka (najmanje 50 gr, ja volim i više)
- 100 gr kupusa
- 2 pune kašike kikiriki putera
- 4 kašike soja sosa
- pola kašičice šećera
- trećina kašičice belog luka u prahu
- so, biber
Isecite meso, papriku i šargarepu na trakice, praziluk na kolutove i kupus na sitne komade.
U tiganju na maslinovom ulju najpre propržite povrće, ne predugo, da malko omekne, ali da ostane i dalje hrskavo.
Izvadite povrće iz tiganja i stavite meso koje ste posolili i pobiberili. Kada se meso ispeče vratite povrće.
Skuvajte nudle i ubacite ih u meso i povrće. Dodajte malko maslinovog ulja.
Pomešajte soja sos, kikiriki puter, šećer i beli luk i prelijte preko svega. Dobro izmešajte i odmah toplo služite. Mnogo je lepo. 🙂
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com