Piletina sa povrćem i pirinčanim nudlama u sosu od mandarina

0

 

Jako volim pirinčane nudle. U supama, uz povrće i meso i na milion načina. Evo jedne varijante, brzo gotove, a ukusne. Volim kombinaciju voća i mesa, od krušaka i jabuka, preko bobičastog, pa do citrusa, sve mi paše. Ovo je jedna od blažih kombinacija, pa i sumnjičavi mogu da probaju. ????

RECEPT

Sastojci:

500 gr pilećeg belog mesa

1 kašika tamnog soja sosa

1 kašika ribljeg sosa

1 kašika meda

3 čena belog luka

komad djumbira veličine palca na ruci

praziluk

1 tikvica

200 gr brokolija

susamovo ulje

120 ml soka od mandarine

3 kašike tamnog soja sosa

1 kašika meda

1 kašika gustina

pečeni susam

pirinčane nudle

Piletinu iseckajte na kockice, prelijte soja sosom, medom i ribljim sosom, izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.

Sutradan u velikom tiganju na dosta susamovog ulja ispržite piletinu. Izvadite je i u tiganj stavite rendani beli luk, djumbir i prazilik seckan na kolutove. Dinstajte par minuta. Potom ubacite tikvicu iseckanu na prutiće. Sve dinstajte još par minuta. Ja volim da tikvica ostane hrskava. Vratite meso u tiganj.

Dok se to dinsta, pomešajte sok od mandarine, soja sos, med i gustin i potom time prelijte povrće i meso. Ostavite da se krčka na nižoj temperaturi.

Brokoli samo dve-tri minute kuvajte u slanoj vodi i ubacite ga u tiganj sa mesom i voćem. Skuvajte nudle i ubacite i njih u tiganj. Sve lepo promešajte, prelijte susamovim uljem, pospite susamom i dekorišite kriškama mandarine.

Advertisements

Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.