Piletina sa povrćem i pirinčanim nudlama u sosu od mandarina
Jako volim pirinčane nudle. U supama, uz povrće i meso i na milion načina. Evo jedne varijante, brzo gotove, a ukusne. Volim kombinaciju voća i mesa, od krušaka i jabuka, preko bobičastog, pa do citrusa, sve mi paše. Ovo je jedna od blažih kombinacija, pa i sumnjičavi mogu da probaju. ????
RECEPT
Sastojci:
500 gr pilećeg belog mesa
1 kašika tamnog soja sosa
1 kašika ribljeg sosa
1 kašika meda
3 čena belog luka
komad djumbira veličine palca na ruci
praziluk
1 tikvica
200 gr brokolija
susamovo ulje
120 ml soka od mandarine
3 kašike tamnog soja sosa
1 kašika meda
1 kašika gustina
pečeni susam
pirinčane nudle
Piletinu iseckajte na kockice, prelijte soja sosom, medom i ribljim sosom, izmešajte i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan u velikom tiganju na dosta susamovog ulja ispržite piletinu. Izvadite je i u tiganj stavite rendani beli luk, djumbir i prazilik seckan na kolutove. Dinstajte par minuta. Potom ubacite tikvicu iseckanu na prutiće. Sve dinstajte još par minuta. Ja volim da tikvica ostane hrskava. Vratite meso u tiganj.
Dok se to dinsta, pomešajte sok od mandarine, soja sos, med i gustin i potom time prelijte povrće i meso. Ostavite da se krčka na nižoj temperaturi.
Brokoli samo dve-tri minute kuvajte u slanoj vodi i ubacite ga u tiganj sa mesom i voćem. Skuvajte nudle i ubacite i njih u tiganj. Sve lepo promešajte, prelijte susamovim uljem, pospite susamom i dekorišite kriškama mandarine.
Advertisements
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com