Pileće pljeskavice
Evo jednog recepta za pljeskavice od pilećeg mesa. Fine su i ukusne i brzo su gotove. Ja sam ih pravila od belog mesa, a vi možete od bilo kog dela pileta, biće još sočnije jer je meso masnije.
RECEPT
Sastojci:
- 400 gr belog mesa
- manja glavica crnog luka
- so, biber, beli luk u prahu, slatke paprike
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 1 jaje
- 80 gr prezli (ili više, to ćete proceniti kad budete završili sa smesom, potrebno je da bude gušća)
- 20 gr rendanog parmezana
Ja sam bukvalno sve ovsim prezli i parmezana stavila u nutribulet i sjedinila. Potom sam preručila u drugu posudu i dodala ostatak namirnica, izmešala, nauljila ruke i pravla pljeskavice jednake veličine.
Na srednje jakoj vatri u tiganju sa istopila puter i dodala malo maslinovog ulja, pa pekla pljeskavice dok nisu dobile zlatnu boju.
Poslužila sam ih uz pečeno povrće (krompir, cveklu i šargarepu) i pire od celera. A pljeskavice sam prelila dresingom od grčkog jogurta, soli, belog luka u prahu, senfa i sitno seckanog mladog luka. Bilo je divno.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com