Pileće pljeskavice

0

Evo jednog recepta za pljeskavice od pilećeg mesa. Fine su i ukusne i brzo su gotove. Ja sam ih pravila od belog mesa, a vi možete od bilo kog dela pileta, biće još sočnije jer je meso masnije.

RECEPT

Sastojci:

  • 400 gr belog mesa
  • manja glavica crnog luka
  • so, biber, beli luk u prahu, slatke paprike
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 80 gr prezli (ili više, to ćete proceniti kad budete završili sa smesom, potrebno je da bude gušća)
  • 20 gr rendanog parmezana

Ja sam bukvalno sve ovsim prezli i parmezana stavila u nutribulet i sjedinila. Potom sam preručila u drugu posudu i dodala ostatak namirnica, izmešala, nauljila ruke i pravla pljeskavice jednake veličine.

Na srednje jakoj vatri u tiganju sa istopila puter i dodala malo maslinovog ulja, pa pekla pljeskavice dok nisu dobile zlatnu boju.

Poslužila sam ih uz pečeno povrće (krompir, cveklu i šargarepu) i pire od celera. A pljeskavice sam prelila dresingom od grčkog jogurta, soli, belog luka u prahu, senfa i sitno seckanog mladog luka. Bilo je divno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.