Pileća pikantna supa sa djumbirom i kurkumom
Da li verujete da sam bolesna? Mislim da sam bila zdrava jedno pet dana. Pod terapijom doduše, ali makar bez temperature. Dakle, opet supe, čorbe i čajevi. Ovo je jedna jako fina supa, bas podiže iz mrtvih.
RECEPT
Sastojci:
maslinovo ulje
2 čena belog luka
komad djumbira veličine palca
100 gr praziluka
ravna kašičica kurkume
1/4 kašičice bibera
puna kašičica kikiriki putera
1 litra pileće supe
2 šargarepe iz te supe
300 gr belog pilećeg mesa skuvanog u pilećoj supi
sok od dva limuna (oko 100ml)
+
praziluk
mešavina začina biber/limun
+
za knedle
1 jaje
1 kašika maslinovog ulja
3-4 kašike griza (u zavisnosti od veličine jajeta)
so
Jasno je, čini mi se, da morate skuvati redovnu pileću supu (u ovom slučaju pileće grudi, peršun, celer, šargarepa, crni luk, svega puno i začinite, naravno) da biste imali osnovu za ovu drugu supu.
Mi često kuvamo redovnu pileću supu zbog Fedje koji je jako voli, pa ja onda nekad odvadim od nje i nama dodatno začinim. Danas ovako.
Na maslinovom ulju izdinstajte izrendani beli luk i djumbir i sitno iseckan praziluk. Potom dodajte kurkumu i biber i dinstajte još malo. Zatim dodajte kikiriki puter i lepo izmešajte.
Ovo sve zalijte litrom one gotove pileće supe. Ako je vrela, skoro ste gotovi, ako ne, dobro je zagrejte. Dodajte u nju iseckanu piletinu i šargarepu i na kraju limun i knedle. Služite je vruću i pospite je sveže iseckanim prazilukom i začinima. Divna je!
Ja knedle ne kuvam u supi kako mi ne bi pokupile tečnost. Kuvam ih odvojeno i onda dodajem u supu.
Dakle, izmutite dobro jaje, dodajte maslinovo ulje, ponovo izmutite i na kraju dodajte griz i so i izmešajte. Ostavite da odstoji 5 minuta. Zahvatajte kašičicom po malo i spuštate ih lagano u kipuću vodu. Čekajte da same spadnu sa kašičice i tako dok ne potrošite celu smesu.
Kuvaju se par minuta dok ne isplivaju na površinu.
Advertisements
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com