Ovsena kaša (overnight oats)
Tempo je toliko nenormalan da je dobro što je doručak napravljen sinoć. Za ljubitelje ovsene kaše, evo još jednog recepta za kašu koja se ne kuva.
RECEPT za dve osobe
Sastojci:
- 150 ml mleka
- 2 kašike putera od kikirikija
- 2 kašike meda
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 70 gr ovsenih pahuljica
- 6 ravnih kašičica čia semenki
Pomešajte mleko, kikiriki puter, med i ekstrakt u jednoj posudi.
U dve teglice ravnomerno rasporedite ovas i čiu i izmešajte. Potom zalijte svaku teglicu smesom od mleka (u svaku teglicu pola količine), zatvorite ih i stavite da odstoje preko noći u frižideru.
Ujutru dodajte voće po želji. Ja sam dodala par kašika domaćeg džema od bresaka, jagode i banane. Mnogo je fino. A možete praviti i sa bademovim mlekom, tako ćete više iskoristiti gvoždje iz čia semenkica.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com