Njoke sa patlidžanom zapečene u rerni

0

Leto je! Em je previše vruće za neko veliko kuvanje, em ni apetit nije neki veliki.? Uživajte u brzinskim ručkovima i bogatim pijacama dok možete. Ukus je sjajan!

Ovaj ručak sam napravila stvarno jako brzo, a sve u jednom tiganju. Ne zahteva nikakvo veliko kulinarsko umeće, a ukusno je kao da je baš suprotno.?

RECEPT

Sastojci:

  • 1 veći patlidžan
  • 1 crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • 80 gr slanine
  • so, biber, svež bosiljak, za’atar
  • konzerva pelata (400gr)
  • 200 ml vode
  • pakovanje njoki od 500 gr (domaće, još bolje)
  • 250 gr mocarele

Patlidžan iseckajte na kockice, dobro posolite i ostavite oko sat vremena da pusti gorčinu. Taj sok koji je patlidžan pustio ocedite, isperite ga i patlidžan je  spreman za upotrebu.

Na maslinovom ulju izdinstajte crveni i beli luk, pa dodajte patlidzan i sitno seckanu slaninu. Uz povremeno mešanje, pržite sve još 10 minuta dok patlidžan ne postane mekan. Prelijte sve pelatom, začinite (so, biber, sitno seckani svež bosiljak i ja uvek dodam za’atar jer jaaaako volim, ali vi po svom ukusu), dodajte vodu i sve dobro promešajte. Odmah zatim uspite i njoke i njih lepo ušuškajte u sos, pa preko svega iskidajte mocarelu. Tiganj ušuškajte u alu foliju i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 200 stepeni da se peče 15 minuta. Potom sklonite foliju i ostavite sve još koji minut u rerni i to je to. Ukrasite sve svežim bosiljkom, ja sam i origanom, i služite uz neku osvežavajuću salatu. Moj favorit je najjednostavnija moguća opciija: iseckajte krastavac, posolite, dodajte maslinovog ulja i prelijte sa puno limunovog soka. Ja leti ovu salatu obožavam. Ništa fensi, a na kraju je otimačina za stolom ko će popiti onaj sok koji ostane u tanjiru. Krastavac pusti svoju vodu, pa sa onim limunom – omiljeni letnji gutljaji! Jednostavno i savršeno!

Advertisements

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.