Najpufnastije američke palačinke sa čokoladnim dugmićima
Nemam nikakav pametan tekst da dodam, sve je napisano u naslovu. Navalite!
Recept
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 gr mekog brašna
- 100 ml mleka
- 100 ml jogurta
- kašičica praška za pecivo
- kašika otopljenog putera
- 2 kesice vanil šećera
- prstohvat soli
- 60 gr čoko dugmića
Pomešajte suve sastojke. Belanca odvojite od žumanca. Žumanca izmutite i dodajte im jogurt i mleko i dobro ih izmešajte da se sve lepo sjedini. Potom ovu smesu dodajte u suve sastojke i lagano izmutite mikserom, ali nemojte preterivati. Dodajte smesi otopljeni puter i dobro izmešajte. Belance umutite u čvrst sneg i lagano dodajte malo po malo u prethodnu smesu i spatulom nežno izmešajte. Dodajte i čoko dugmiće. Palačinke odmah pecite. Tiganj premažite puterom i stavite na srednje jaku ringlu kako bi se palačinke lepo ispekle i ne bi gorele spolja, a ostale nepečene unutra. Kada se pojave mehurići sa gornje strane palačinke, možete je okrenuti. Poslužute ih uz sladoled od vanile i jagode. I zapamtite, nema pufnastih palačinaka ako ne umutite belanca odvojeno u sneg.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com