Moka topla čokolada
Dočekali smo sneg! Jako volim! Sneeeeeeeg! Evo divote za ugrejati se posle. Deci izbacite kafu. 🙂
RECEPT (za 4 šolje)
Sastojci:
- 1100 ml mleka
- 80 ml javorovog sirupa (ili manje/više po ukusu)
- 25 gr kakaoa
- 150 gr čokolade sa velikim procentom kakao delova (izlomite je na kockice)
- 1 kašika ekstrakta vanile (ja stavim i 2)
- 1 kašika instant kafe
- prstohvat soli
- slatka pavlaka, mleveni karanfilić i cimet za posluživanje
Pomešajte sve sastojke u jednoj šerpici i stavite na ringlu srednje jačine. Mešajte i ne dozvolite da provri, ali neka se doooobro zagreje i sve sjedini. Pazite da se ništa ne zalepi na dno, zato stalno mešajte. Kada se sjedinilo i došlo do granice ključanja, prespite u šolje, dodajte puuuno slatke pavlake i pospite začinom koji volite. Uživajte, pa ponovo na sneg! 🙂
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com