Lincer keksi
Pomislio b čovek da nikome zaista nije potreban još jedan recept za ove keksiće. ALi neka ga, neka stoji ovde. Čisto da ga ja imam u arhivi. 🙂
RECEPT
Sastojci:
- 170 gr mekog brašna
- 80 gr bademovog brašna
- 120 gr putera
- prstohvat soli
- 90 gr šećera
- 1 kesica burbon vanil šećera
- 1 žumance
- rendana limunova korica
- 2-3 kašike limunovog soka
- džem (ja sam koristila od kupina)
- šećer u prahu za posipanje
Pomešajte obe vrste brašna i umesite mrvičasto testo.
Odvojeno u avanu pomešajte šećer i limunovu koricu i dobro tučkom izgnječite kako bi limun pustio što intenzivniji ukus. Potog ih dodajte u smesu sa puterom zajedno sa vanil šećerom, žumancem i limunovim sokom. Umesite testo dok se ne poveže.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na debljinu od oko 6-7 mm i modlom vadite željene oblike.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12 minuta.
Izvadite, neka se ohlade. Premažite jednu stranu džemom, drugu pospite šećerom u prahu i spajajte. Stavite ih u kutiju sa poklopcem, najlepši su kad odstoje koji dan.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com