Ledena moka sa kokosovim mlekom

0

Kreću ponovo vrućine! Naoružajte se!

Potrebno je da skuvate kafu, ostavite je da se ohladi i stavite u posudice za led. Ostavite ih u zamrzivač na nekoliko sati. Možete skuvati više da biste imali zalihe za par dana.
Ja napravim više i čokoladnog sosa, iako vam je za jednu kafu dovoljno 2 kašike.

Za sos vam je potrebno:
1 puna kašika kakaoa
40 gr meda
40 ml kokosovog mleka
prstohvat soli
40 gr čokolade
kašika kokosovog ulja
kašičica ekstrakta vanile
Sve pomešajte u šerpici i krčkajte dok se ne sjedini i ne postane kremasto i gušće.

Takodje vam je potrebno kondenzovano kokosovo mleko. Ako ga nemate, možete ga napraviti od običnog kokosovog mleka. Potrebno vam je:
250 ml kokosovog mleka
50 gr šećera
kašičica ekstrakta vanile
U šerpici kuvajte oko sat i po’ dok se ne zgusne i ne smanji na pola mere. Odložite u teglicu u frižider i koristite po potrebi.

Kad sve ovo imate, za jednu kafu vam je potrebno:
100 ml hladne kafe (nes, espreso, filter)
par kockica zamrznute kafe
2 kašike čokoladnog sosa
60 ml kondenzovanog kokosovog mleka
3 kašike kokosovog mleka
kašičica ekstrakta vanile
I za ukras po želji: listići kokosa (tostirani), čoko ili šarene mrvice, slala pavlaka, sladoled, bilo šta.

Ivice čaše umočite u čoko sos, potom u mrvice (ili kokos). Zatim uspite po ivici čaše čokoladni sos tako da se svuda razlije. Ubacite par kockica smrznute kafe i zalijte je svežom. Odvojeno pomešajte ekstrakt sa kondenzovanim i redovnim kokosovim mlekom i sipajte preko svega. Dodajte slatku pavlaku ili sladoled, slamčicu i to je to. Da se rashladite kad ponovo krenu paklene vrućine.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.