Klafuti sa breskvama, kajsijama i marcipanom

0

Leto u tanjiru.

RECEPT (za modlu prečnika 28cm)

Sastojci:

  • 450 gr sitno iseckanih kajsija i bresaka
  • 100 gr šećera
  • 4 jaja
  • 135 gr mekog brašna
  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 ml mleka
  • kašika ekstrakta vanile
  • 85 gr putera
  • 100 gr marcipana
  • šaka listića badema

+puter za podmazivanje i kesica vanil šećera

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Dobro podmažite modlu puterom i ravnomerno rasporedite voće po puteru. Potom voće pospite vanil šećerom. U odvojenoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i nastavite da mutite lagano dodavajući mleko, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Na kraju u ovu smesu dodajte narendan marcipan i istopljen puter. Kad ste sve sjedinili, prelijte preko voća i pospite bademima, pa stavite da se peče u rernu oko 35 minuta. Možete ga jesti i vrućeg da sladoledom, ali meni je lepši hladan jer više dodju do izražaja svi ukusi.😍

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.