Klafuti sa breskvama, kajsijama i marcipanom
Leto u tanjiru.
RECEPT (za modlu prečnika 28cm)
Sastojci:
- 450 gr sitno iseckanih kajsija i bresaka
- 100 gr šećera
- 4 jaja
- 135 gr mekog brašna
- 200 ml slatke pavlake
- 50 ml mleka
- kašika ekstrakta vanile
- 85 gr putera
- 100 gr marcipana
- šaka listića badema
+puter za podmazivanje i kesica vanil šećera
Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Dobro podmažite modlu puterom i ravnomerno rasporedite voće po puteru. Potom voće pospite vanil šećerom. U odvojenoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte brašno i nastavite da mutite lagano dodavajući mleko, slatku pavlaku i ekstrakt vanile. Na kraju u ovu smesu dodajte narendan marcipan i istopljen puter. Kad ste sve sjedinili, prelijte preko voća i pospite bademima, pa stavite da se peče u rernu oko 35 minuta. Možete ga jesti i vrućeg da sladoledom, ali meni je lepši hladan jer više dodju do izražaja svi ukusi.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com