Kiflice od bundeve sa džemom

0

Prelepe i mekane kiflice pune domaćeg džema od šljive. Divan današnji doručak. Hvala strini na divnim domaćim bundevama!

RECEPT

Sastojci:

  • 200 gr pirea od bundeve
  • 370 gr mekog brašna
  • 100 ml toplog mleka
  • kesica suvog kvasca
  • prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • pola kašičice šećera
  • 35 gr putera
  • žumance

+ jaje za premazivanje i džem za punjenje

Pomešajte mleko, kvasac i šećer i ostavite da kvasac nadođe. U odvojenoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte pire od bundeve, otopljen puter, žumance i kvasac sa mlekom i umesite testo. Videćete da li je potrebno dodati još brašna u zavisnosti od toga koliko vam je vlažan pire od bundeve. Testo bi trebalo da bude meko, a da se ne lepi za ruke.

Ostavite testo na toplom da naraste dok se ne udvostruči. Najmanje pola sata.

Potom ga podelite na 4 loptice, razvaljajte svaku i secite trougliće. Punite džemom i urolajte kiflicu. Premažite sve kiflice razmućenim jajetom i stavite u već zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 10-tak minuta. Ako testo delite na manje delova i pravite veće kiflice, prilagodite i vreme pečenja. Izvadite ih kad porumene i prekrijte krpom. Uz kafu ili šolju mleka su savršene. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.