Juneće-pileća supa sa kokosovim mlekom
Nikako da vam okačim obećani recept za ovu divnu supu. A mislim da će savršeno pasati dok ovaj grip još vlada. Ja je obožavam.
RECEPT
Sastojci:
za osnovnu supu
- 600 gr junetine
- pileća ledja
- 2 crna luka
- 5 velikih šargarepa
- 1 veliki celer
- so i biber po ukusu
- list lovora
+
- par kašika susamovog ulja
- 15 gr djumbira
- 3 čena belog luka
- 400 ml kokosovog mleka
- 2 kašike fiš sosa
- 1/2 crvenog luka
- pirinčane nudle
- 1 limun
+ ljute papričice po želji
U lonac sa vodom stavite da se kuva osnovna supa sa svim navedenim sastojcima. Neka se kuva dva sata dok meso ne postane potpuno meko. Povrće možete dodati sat vremena kasnije.
U odvojen lonac stavite susamovo ulje i na njemu lagano izdinstajte izrendani djumbir i beli luk. Iz osnovne supe izvadite meso i iseckajte ga, pa ubacite u djumbir i beli luk da se zajedno dinstaju minut/dva. Sve zalijte kokosovim mlekom, dodajte fiš sos i 700 ml supe koju ste odvadili iz drugog lonca. Ostavite sve da se kuva 5 – 10 minuta, dodajte nudle, i iseckan crveni luk. Kada su nudle gotove, celu supu zalijte sokom jednog limuna i služite.
Odozgo izmrvite ili naseckajte ljute papričice i dobijate ovaj rat protiv gripe sigurno! A ova divna supa je sama po sebi nagrada.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com