Humus od cvekle

0

Ako imate dobar blender, ovo može biti stvarno par minuta posla! A uz komad sira, svežeg povrća, dvopeka ili krekera, eto doručka ili večere! Igrajte se modlama za kekse i ulepšajte i deci zalogaj. 🙂

RECEPT

Sastojci:

  • 200 gr kuvane cvekle
  • 3 čena belog luka
  • 350 gr leblebija – 1 tegla (ili ako koristite sveže, kuvane i oljuštene leblebije)
  • sok od jedne limete
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike tahinija
  • so, biber
  • za serviranje: malo maslinovog ulja, celer, peršun, bosiljak ili origano 🙂

U blender ubacite leblebije, tahini, maslinovo ulje, beli luk i pola soka limete. Dobro izblendajte dok ne dobijete homogenu masu. Potom dodajte cveklu, začine, a ostatak soka od limete dodavajte malo po malo kako ne biste napravili previše retku smesu, što zavisi od veličine limete. Dobro izblendajte. Prebacite u činiju, pospite maslinovim uljem i služite uz sir, krekere i štapiće svežeg povrća. Možete odozgo dodati sitno iseckan list peršuna, celera, korijandera ili bosiljka, u zavisnosti od onog što volite. Ja sam origano ovog puta. Ovaj humus možete koristiti i kao namaz za sendviče ili prilog uz jaja. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.