Dnevne žurke za Novu Godinu

Many young women and men drinking at christmas party on white studio background
0

Nova Godina, omiljeni period godine i tema koja već u novembru postaje među top 5 temama o kojima razgovaramo sa prijateljima.

Gde ćemo ići, kako ćemo se obući, da li ćemo ići sa momkom / devojkom ili sa porodicom ili prijateljima? Da li ćemo ići u inostranstvo, na selo, na planinu, da li ćemo ostati kući ili ćemo ići u omiljene gradove – Novi Sad ili Beograd?

Bezbor pitanja a čini se da je tako malo vremena da ih na sve odgovorimo.

Ono što je posebno zanimljivo poslednjih godina je da smo do sad jedva čekali novogodišnje veče, a sada sve više čekamo novogodišnji dan. Pitate se zašto?  

Kod nas su postale popularne takozvane Dnevne žurke. Koncept koji je brzo postao omiljen u svim generacijama, a naročito među ljudima kojima je doček Nove godine i  1. januar radni dan.

 

Šta se radi za dnevnu novogodišnju žurku?

 

Već dugo ovakvi tipovi novogodišnjih matinea prestavljaju uvertiru za doček Nove Godine i toliko su popularne da u nekim barovima i kafićima sad morate da rezervišete mesto nekoliko dana unapred. Obično počinju ujutru, oko 10 prepdone a traju do 7-8 uveče.

Koncept je jednostavan – DJ, dobra muzika, opuštena atmosfera, ispijanje piva i drugih omiljenih pića, ponegde ima nešto i da se usput gricne (ukoliko je reč o baru ili pabu). Sve u svemu odličan provod, koji neki navode i boljim od noćnih izlazaka za Novu Godinu.

 

Kada se dnevna žurka završi,  u lokalima kreću pripreme za večernji doček, a gosti odlaze na presvlačenje i malo odmora, a onda sve ispočetka.

Neretko možemo da čujemo od naših prijatelja da imaju ustanovljenu tradiciju koje lokale i koje žurke posećuju u toku dana, a gde idu uveče. Neki čak odlaze isključivo na dnevne žurke, dok novogodišnji doček provode u stanu.

Ponekad je dan rezervisan i za nekoliko dnevnih žurki u toku dana i obilazak većeg broja lokala. Pa, kad je bal nek je bal.

 

Zašto su dnevne žurke toliko popularne i koja su mesta poznata po dobrom provodu?

 

Kao što možete pretpostaviti – prvi razlog je budžet. Za dnevnu žurku nam je potrebno daleko manje novca, što za sređivanje i spremanje, što za sam izlazak i taksi.

Najčešće je upad potpuno besplatan, za razliku od skupih rezervacija za splavove, klubove i restorane koje se kreću i u visini od 70 eura. Uz rezervaciju naravno dolazi i novac potreban za piće i povratak kući nakon izlaska.

Međutim, kada je Nova Godina, svi želimo da priuštimo sebi gala doček koji ćemo da pamtimo, pa je provod koji se prožima od jutra do mraka (neretko i do jutra 2. januara) najčešća varijanta provoda, naročito za mlade ljude.

Što se tiče popularnih mesta na kojima se možemo odlično provesti kako za noćne, tako i za dnevne žurke, Novi Sad se izdvaja kao grad koji je posebno poznat po ovakvoj vrsti provoda.

Posebno bismo izdvojili lokale koji sad već postavljaju tradiciju održavanja dnevnih žurki uz karakterističnu muziku, ekipu i atmosferu:

  • Gerila bar.

Savršen za ljubitelje opuštene atmosfere, piva i dobre rokenrol muzike. Gerila bar je jedno od najpopularnijih mesta u Novom Sadu u kom je provod uvek zagarantovan, a za novogodišnji dan atmosfera je uvek odlična.

https://www.instagram.com/p/Brh7fSEipu6/

Muziku kao i svake godine pušta DJ Pako, nekadašnji muzički urednik emisije Rock FM. I ove godine muzička pravi žurku za pamćenje.

  • Giardino

Žurka na vrhu grada. U centru Novog Sada na krovu zgrade Bazara svake godine se održavaju fenomenalne žurke.

Dnevna žurka počinje u 11 časova, a noćna se nastavlja od 9 uveče istim tempom.

  • Cuba libre

Jedan od omiljenih klubova za mlade, baš zato je potrebno na vreme obezbediti rezervaciju na 069/5770-750 za odličan provod.

Novi Sad je odličan za mirniji provod sa tvojim prijateljima, dok ako Novu Godinu provodiš u Beogradu treba da se pripremiš za lude žurke i provod kom nema kraja. Sve što ti treba je jaka jutarnja kafa i dobra ekipa da napraviš novogodišnji provod za pamćenje.

 

Na novogodišnji dan je sve dozvoljeno!

Nova Godina je je zaista specijalan period. Tada je sve dopušteno, ceo grad je na nogama i nikome ne smeta ako pojačaš muziku do daske i napraviš žurku koja traje od jutra do sutra.

Možeš da se obučeš (linkovati sa prehodnim člankom o odeći) kako god poželiš. Devojke mogu da isprobaju najnovije makeup trendove (linkovati sa šminkom), stave tamni i ruž i tamne senke nezavisno do toga koje je doba dana, a muškarci mogu da isprobaju odevne kombinacije koje već dugo žele, ošišaju se, obuku odelo i stave leptir mašnu po želji.

 

Neobične frizure, zanimljiva obuća i odeća, dobra ekipa prijatelja, hrana i muzika i žurka može da počne!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.