Čorba od praziluka i kukuruza
Inspirisala me Nina sa binstagram stranice bloga ninipanini.rs da pravim čorbu od praziluka i kukuruza. Ja sam malo prilagodila svom frižideru, pa smo dobili divnu kombinaciju. Prolećnu.
RECEPT
Sastojci:
- 40 gr putera i 3 kašike maslinovog ulja
- 450 gr praziluka iseckanog na kolutiće
- 115 gr šargarepe iseckane na kolutiće
- 300 gr kukuruza šećerca (zamrznutog)
- 130 gr iseckanog korena celera
- 250 gr iseckanog belog krompira
- kurkuma, so, biber, beli luk u prahu
- 1 litar vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
Na puteru i maslinovom izdinstajte praziluk i šargarepu 5-10 minuta. Obavezno ih začinite u ovoj fazi dok se dinstaju. Dodajte ostalo povrće i zalijte vodom. Kuvajte na srednje jakoj ringli dok se povrće ne skuva. Izblendajte štapnim mikserom i ulijte pavlaku za kuvanje. Nakon par minuta sklonite sa ringle i možete je jesti.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com