Čorba od praziluka i kukuruza

0

Inspirisala me Nina sa binstagram stranice bloga ninipanini.rs da pravim čorbu od praziluka i kukuruza. Ja sam malo prilagodila svom frižideru, pa smo dobili divnu kombinaciju. Prolećnu.

RECEPT

Sastojci:

  • 40 gr putera i 3 kašike maslinovog ulja
  • 450 gr praziluka iseckanog na kolutiće
  • 115 gr šargarepe iseckane na kolutiće
  • 300 gr kukuruza šećerca (zamrznutog)
  • 130 gr iseckanog korena celera
  • 250 gr iseckanog belog krompira
  • kurkuma, so, biber, beli luk u prahu
  • 1 litar vode
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Na puteru i maslinovom izdinstajte praziluk i šargarepu 5-10 minuta. Obavezno ih začinite u ovoj fazi dok se dinstaju. Dodajte ostalo povrće i zalijte vodom. Kuvajte na srednje jakoj ringli dok se povrće ne skuva. Izblendajte štapnim mikserom i ulijte pavlaku za kuvanje. Nakon par minuta sklonite sa ringle i možete je jesti.🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.