Čokoladni mafini

0

Mi porodično nismo preveliki ljubitelji mafina i onda je stvarno potrebno da pročitam na puno strana da neke hvale, pa da im dam šansu. Pogotovo što mislim da imam savršen recept za one sa komadićima čokolade. Tako sam poslednjih dana toliko puta videla da su u pitanju jako dobri i sočni mafini na toliko različitih instagram profila, da sam jednostavno morala da ih napravim. I stvarno su fini. Možda bih sledeći put smanjila slatkoću tako što bih koristila čokoladu sa većim postotkom kakaoa, ali i to je Maja naglasila. Detaljniji recept i toliki trud oko njega davno negde nisam našla. Ako volite mafine, volećete ih. Iskuckaću ga i ja, ali evo i originalnog recepta.

http://www.proverenirecepti.com/2018/04/cokoladni-mafini.html?m=1

RECEPT

Sastojci za 12 mafina:

180 gr mekog brašna
180 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica praška za pecivo
20 gr kakaoa
20 gr griza (ili palente)
150 ml mleka
150 ml jogurta
1 jaje
50 ml ulja
150 gr mlečne čokolade

Iseckajte čokoladu na komadiće.

U manjoj šerpi zagrejte mleko do vrenja i dodajte griz. Kuvajte na nižoj temperaturi par minuta dok se ne zgusne. U još uvek vruć griz dodajte jogurt, jaje  i ulje, pa sve dobro umutite da ne ostane grudvica od griza.

U drugoj posudi pomešajte ostale sastojke: brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i prosejan kakao. Dodajte tečnu smesu i dobro izmešajte. Na kraju umešajte i 100 gr iseckane mlečne čokolade. Onih 50 gr ostavite za posipanje.

Sipajte smesu u kalupe, popunite 2/3, pospite iseckanom čokoladom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.

Ostavite da se potpuno ohlade pre jela, a ono što pretekne ostaviti na sobnoj temperaturi.

Biće lepi i sočni i sutradan.

 

Advertisements

Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.