Čokoladni čizkejk mafini

0

 

Znala sam da je potrebno ubaciti čizkejk notu u čokoladne mafine kako bi bili savršeni. Ovi su najsočniji do sad.

Danas nije neki dan… A izgleda sam stvarno takvim danima produktivnija u kuhinji, moram nečim da zabavim glavu dok ne dodje neki bolji dan. A opet, nemam previše kapaciteta za komplikovane recepte. Rezultat je ovaj, jednostavan i baš dobar. M je tražio repete, a ako do sad niste shvatili, on baš baš nije ljubitelj mafina. To verovatno znači da ne postoji nešto što čizkejk ne može da popravi.

Pišem recept, pa probajte. 

P.S. Hvala vam na divnim porukama danas. Kao da ste znali da je pravi trenutak za njih.❤️

RECEPT

Sastojci:

za čiz punjenje

  • 225 gr milerama
  • 65 gr šećera
  • 1 jaje
  • 60 gr mlečne čokolade
  • kašika i po’ ekstrakta vanile

za mafine

  • 180 gr mekog brašna
  • 60 gr neskvika
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • dobar prstohvat soli
  • 130 gr smedjeg šećera
  • 240 ml vode
  • 80 ml ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Izmutite mileram, jaje, šećer i ekstrakt vanile ručno da se sjedine i potom dodajte čokoladu iseckanu na kockice. Smesa če biti retka, ne brinite, sve je u redu. ???? Ostavite sa strane dok ne smućkate mafine.

U jednoj posudi pomešajte sve suve sastoje, a u drugoj vlaźne i potom vlažne dodajte u suve i sve lepo sjedinite ručno nastavkom za mikser. Ja tako najviše volim.

Spremite modle za mafine i stavite papirne korpice u njih. Napunite do pola svau smesom za mafine. Potom u svaku dodajte u stedinu smesu od milerama. Razdelite jednako. Na kraju tankim drvenim štapićem lagano svaki mafin promešajte kako biste dobili ovu finu šaru.

Stavite ih da se peku na 175 stepeni oko 30 minuta. Izvadite ih i ostavite sa se hlade i potom ih hladne stavite u frižider. Znate da je čizkejk najlepši kad se dobro ohladi. Mi smo par odmah pojeli i predivni su i tako topljikavi.

Advertisements

Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.