Čokoladni čizkejk

0

Pre jednog malog predaha od ogromne količine slatkiša napravila sam ovaj čizkejk. Čizkejk jer volim, a ovaj jer svi ostali vole čokoladne kolače. I bila sam u pravu, svi kažu da je odličan, samo ja više volim one druge limunkaste i vanilaste čizkejkove.

Ne kažem da nisam i ovaj pojela.????

RECEPT

Sastojci:

za podlogu

220 gr čokoladnih sendvič keksova (ja sam koristila Toto)

50 gr putera

1 kašika šećera

za čiz deo

500 gr sitnog sira (ja sam koristila sir “Moja kravica”)

300 gr milerama

100 gr kisele pavlake

200 gr šećera

30 gr kakaoa

2 kašike ekstrakta vanile

4 jajeta

200 gr kvalitetne čokolade sa većim postotkom kakaoa

110 gr nutelle

za preliv

300 gr višanja bez koštica

100 gr šećera

30 ml soka od višanja (ono što ostane nakon odmrzavanja)

Sameljite keks i pomešajte ga sa šećerom i otopljenim puterom. Ravnomerno ga rasporedite po dnu modle prečnika 23 cm i stavite u rernu prethodno zagrejanu na 160 stepeni. Podlogu pecite 5 minuta i potom izvadite iz rerne i ostavite je da se ohladi.

Na pari otopite čokoladu sa nutellom i ostavite po strani dok mutite fil od sira.

U posudu za mikser stavite sir, mileram, pavlaku, šećer i kakao i izmutite dok se ne sjedini. Zatim dodajte ekstrakt vanile i jedno po jedno jaje. Nemojte predugo mutiti, dovoljno je da se sve samo sjedini. Zatim u to ručno lagano umešajte čokoladnu smesu i kad se sve sjedini prelijte preko keks podloge.

Modlu prethodno umotajte u alu foliju i kad ste sipali fil u nju, celu modlu stavite u veću tepsiju u koju potom sipajte toplu vodu do pola modle u kojoj ćete peći kolač.

Sve stavite u rernu na 160 stepeni da se peče sat vremena.

Potom ugasite rernu i ostavite kolač da se u njoj postepeno hladi kako ne bi pukao. Kada se skroz ohladio, izvadite ga i stavite ga odstoji preko noći u frižideru.

Sutradan na laganoj vatri krčkajte višnje, sok i šećer dok se šećer ne otopi i sok malko ne zgusne. Sve izblendajte i kada se malko prohladi, prelijte čizkejk. ????

Advertisements

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.