Čokoladne madlene
Čokoladne madlene za “uz kafu.”Upravo gotove. Čoko-oblačić u ustima. I još jedno rešenje za višak belanaca.
RECEPT
Sastojci:
60 gr čokolade
50 gr putera
2 belanca
20 gr mekog brašna
15 gr kakaoa
60 gr šećera u prahu
prstohvat soli
Na pari otopite puter i čokoladu i odložite da se lagano hlade dok vi napravite ostatak.
Pomešajte suve sastojke.
Umutite belanca u čvrst sneg.
U belanca umešajte one suve sastojke i potom dodajte puter i čokoladu, lagano muteći na najslabijoj brzini miksera. Stavite smesu u frižider na sat vremena.
Rernu zagrejte na 190 stepeni.
Pleh sa modlama premažite otopljenim puterom (ili sprejom za podmazivanje plehova) i u svako udubljenje stavite kašiku smese iz frižidera. Razmažite je malo po modli i pecite 8 minuta.
Izvadite iz rerne i odmah i iz modle na rešetku za sušenje. Ova mera je dovoljna za jednu tepsiju sa 18 modlica.
P.S. Možete dodati i ekstrakt vanile u testo, to je uvek dobra ideja.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com