Brzinski mini tartovi sa breskvama
Još uvek samo nešto čije spremanje ne oduzima više od 15 minuta. Najave vam se prijatelji i dok oni stignu, ovo je gotovo.
RECEPT za 9 tartića
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa (u njemu imate dva testa, ja pravim od jednog jer je nama to dovoljno i dobijem 9 tartića. A vi ako hoćete, sve uduplajte i koristite oba testa)
- 1 velika breskva (moja je bila 360 gr)
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašike brašna
- kašičica ekstrakta vanile
- šaka krupno seckanih badema, oraha ili onoga što najviše volite
- jaje za premazivanje i vanil šećer u prahu za posipanje
Zagrejte rernu na 190 stepeni.
Iseckajte breskve na tanke kriškice, pospite šećerom, brašnom, ekstraktom vanile i nežno izmešajte da ne zgnječite breskve.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato testo što tanje možete i prebacite ga na papir za pečenje. Možete razvaljati i direktno na papiru. Isecite ga na devet jednakih delova. U sredinu svakog stavite kriškice breskve i pospite bademima ili čime god ste odlučili. Ivice testa na kojima nisu breskve blago zasecite i dobro premažite mućenim jajetom, pa stavite da se sve peče oko 20 minuta.
Pratite. Kad testo porumeni i izdogne se, gotovo je.
Pospite šećerom u prahu i poslužite uz kafu, skroz je fino, a brže i lakše teško da može.?
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com