Brzinski mini tartovi sa breskvama

0

Još uvek samo nešto čije spremanje ne oduzima više od 15 minuta. Najave vam se prijatelji i dok oni stignu, ovo je gotovo.

RECEPT za 9 tartića

Sastojci:

  • pakovanje lisnatog testa (u njemu imate dva testa, ja pravim od jednog jer je nama to dovoljno i dobijem 9 tartića. A vi ako hoćete, sve uduplajte i koristite oba testa)
  • 1 velika breskva (moja je bila 360 gr)
  • 1 kašika šećera
  • 1/2 kašike brašna
  • kašičica ekstrakta vanile
  • šaka krupno seckanih badema, oraha ili onoga što najviše volite
  • jaje za premazivanje i vanil šećer u prahu za posipanje

Zagrejte rernu na 190 stepeni.

Iseckajte breskve na tanke kriškice, pospite šećerom, brašnom, ekstraktom vanile i nežno izmešajte da ne zgnječite breskve.

Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato testo što tanje možete i prebacite ga na papir za pečenje. Možete razvaljati i direktno na papiru. Isecite ga na devet jednakih delova. U sredinu svakog stavite kriškice breskve i pospite bademima ili čime god ste odlučili. Ivice testa na kojima nisu breskve blago zasecite i dobro premažite mućenim jajetom, pa stavite da se sve peče oko 20 minuta.

Pratite. Kad testo porumeni i izdogne se, gotovo je.

Pospite šećerom u prahu i poslužite uz kafu, skroz je fino, a brže i lakše teško da može.?

Advertisements

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.