Bonglice od lešnika i čokolade

0

Evo jednog lakog recepta za ljubitelje čokolade i lešnika. Vrhunski užitak, svi moji su jako voleli. Samo koristite što kvalitetniju čokoladu za najlepši ugođaj. 🙂

RECEPT

Sastojci:

  • 5 belanaca
  • 150 gr pečenih mlevenih lešnika
  • 60 gr šećera u prahu
  • 120 gr šećera
  • 150 gr čokolade sa što većim postotkom kakaoa

Izmutite belanca u čvrst sneg dodajući malo po malo običnog šećera. Kada seu se dobro stegla, ručno u njih umešajte šećer u prahu i mlevene lešnike (ostavite vrlo malo za posipanje gotovih bonglica).

Rernu zagrejte na 130 sepeni, a manjom kašikom za sladoled vadite na papir za pečenje kuglice belanaca jednake veličine. Pecite ih u rerni 45 minuta, pa potom ugasite rernu i ostavite ih unutra. Kada su se bonglice ohladile, otopite čokoladu i na dno svake gomilice belanca nanesite malo te čokolade, pa spajajte po dve polovine belanaca. A na kraju svaku takvu spojenu bonglicu umočite u čokoladu sa svih strana i ostavite na rešetku da se ocedi i stisne.

Uz kafu su idealne!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.