Bonglice od lešnika i čokolade
Evo jednog lakog recepta za ljubitelje čokolade i lešnika. Vrhunski užitak, svi moji su jako voleli. Samo koristite što kvalitetniju čokoladu za najlepši ugođaj. 🙂
RECEPT
Sastojci:
- 5 belanaca
- 150 gr pečenih mlevenih lešnika
- 60 gr šećera u prahu
- 120 gr šećera
- 150 gr čokolade sa što većim postotkom kakaoa
Izmutite belanca u čvrst sneg dodajući malo po malo običnog šećera. Kada seu se dobro stegla, ručno u njih umešajte šećer u prahu i mlevene lešnike (ostavite vrlo malo za posipanje gotovih bonglica).
Rernu zagrejte na 130 sepeni, a manjom kašikom za sladoled vadite na papir za pečenje kuglice belanaca jednake veličine. Pecite ih u rerni 45 minuta, pa potom ugasite rernu i ostavite ih unutra. Kada su se bonglice ohladile, otopite čokoladu i na dno svake gomilice belanca nanesite malo te čokolade, pa spajajte po dve polovine belanaca. A na kraju svaku takvu spojenu bonglicu umočite u čokoladu sa svih strana i ostavite na rešetku da se ocedi i stisne.
Uz kafu su idealne!
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com