Blondine sa nutelom i bademima (blondies)
Mislim da davno nisam pravila ništa jednostavnije. Pošto sam pod temperaturom, ni za šta teže i nisam. A pošto ću odlepiti od zatvorenosti u stanu, nešto malo moram da uradim. Pa evo, nešto malo. Dosta slatko, iako sam ja smanjila šećer, slično kukiju, a hrskavo i žvaćkavo u isto vreme.
RECEPT
Sastojci
- 115 gr putera
- 150 gr smedjeg šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 jaje
- dobar prstohvat soli
- 130 gr mekog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 120 gr nutele
- 50 gr blanširanih i sitno seckanih badema
Stavite u šerpu puter da se otopi, pa potom u njega dodajte šećer i izmutite. Ostavite da se prohladi. Umešajte ekstrakt vanile, pa dodajte potom i jaje. Dobro izmutite. Na kraju umešajte brašno, so i prašak za pecivo dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Ulijte je u pleh (20x20cm) koji ste obložili papirom za pečenje. Ravnomerno je raspodelite po plehu i potom odozgo kašičicom poredjajte “kuglice” nutele. Sve pospite bademima i stavite u već zagrejanu rernu da se peče oko pola sata na 160 stepeni.
Videćete da ivice rumene i to će vam biti znak da je gotovo.
Ostavite kolač da se desetak minuta ohladi, pa ga secite.
Meni je najukusniji hladan. A na topao možete dodati kuglu sladoleda od vanile.
Advertisements
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com