Baskijski izgoreli čizkejk

0

Ovo je recept koji sam prvi želela da napravim u novom stanu. Ali kuhinja nikako da bude gotova, deca se porazboljevala, pa nikako da dodje na red. A i selidba traje. Danas sam imala pola sata slobodnog vremena i evo ga – baskijski izgoreli čizkejk! Ništa brže i lakše, a bukvalno je savršen. Bukvalno. Kao da su se sudarili kamion krempita, flana i čizkejka! Nema lepše.

RECEPT

Sastojcu za nodlu prečnika 21 cm:

  • 420 gr krem sira
  • 250 gr milerama
  • 200 gr secera
  • 2 kasike ekstrakta vanile
  • 3 jaja
  • dobar prstohvat soli
  • 375 ml slatke pavlake, po mogućstvu mlečne
  • 40 gr gustina

Uključite rernu na 200 stepeni.

U posudi miksera pomešajte sir i mileram i umutite da se sjedine, dodajte šećer sve vreme muteći, pa potom ekstrakt vanile i jedno po jedno jaje. Dodajte i so, pa lagano uspite slatku pavlaku.. Mutite sve vreme. Na kraju dodajte i gustin polako i kad se sve sjedini prespite smesu u modlu koju ste prethodno premazali puterom i obložili pek papirom. Stavite kolač u rernu da se peče oko 40 minuta. Pratite, kada se fino uhvati ovakva boja odozgo, gotov je. Isključite rerrnu i otškrinite vrata. Neka se tako hladi desetak minuta. Ne brinite što se sav mrda, kada se ohladi u frižideru, stisnuće se.

Ja sam bila strašno nestrpljiva, pa mi je malko curio pri sečenju. Ali par sati kasnije je bio presavršen, tako da se strpite. Možda je najbolje da ga pravite uveče i da noć provede u frižideru. Ili mu makar par sati dajte da se hladne u frižideru, isplatiće se.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.