Lincer keksi

0

Pomislio b čovek da nikome zaista nije potreban još jedan recept za ove keksiće. ALi neka ga, neka stoji ovde. Čisto da ga ja imam u arhivi. 🙂

RECEPT

Sastojci:

  • 170 gr mekog brašna
  • 80 gr bademovog brašna
  • 120 gr putera
  • prstohvat soli
  • 90 gr šećera
  • 1 kesica burbon vanil šećera
  • 1 žumance
  • rendana limunova korica
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • džem (ja sam koristila od kupina)
  • šećer u prahu za posipanje

Pomešajte obe vrste brašna i umesite mrvičasto testo.

Odvojeno u avanu pomešajte šećer i limunovu koricu i dobro tučkom izgnječite kako bi limun pustio što intenzivniji ukus. Potog ih dodajte u smesu sa puterom zajedno sa vanil šećerom, žumancem i limunovim sokom. Umesite testo dok se ne poveže.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na debljinu od oko 6-7 mm i modlom vadite željene oblike.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 12 minuta.

Izvadite, neka se ohlade. Premažite jednu stranu džemom, drugu pospite šećerom u prahu i spajajte. Stavite ih u kutiju sa poklopcem, najlepši su kad odstoje koji dan.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.