Dutch baby sa breskvama, braon puterom i cimetom
Još jedan recept sa bloga koji do sad nije izneverio – https://www.halfbakedharvest.com/cinnamon-peach-dutch-baby/
Ja sam ga malko prilagodila nama. Odličan i lak, ukusan i brzo gotov. Probajte ovaj, a i pogledajte još malo ceo blog i izaberite još nešto. ?
RECEPT
Sastojci:
- 1 breskva
- 80 gr otopljenog putera
- 3 velika jaja
- 80 gr mekog brašna
- 150 ml mleka
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 1 kašičica cimeta
- dobar prstohvat soli
+ 1 kašika šećera i kašičica cimeta
+ sladoled od vanile i javorov sirup
Isecite breskvu na tanke kriške (u obliku polumeseca). Od one količine otopljenog putera odvojte 4 kašike. Ostatak stavite u liveni tiganj i po njemu poredjajte breskve. Stavite tiganj u prethodni zagrejanu rernu na 220 stepeni i ostavite desetak minuta u rerni dok puter ne postane braonkast.
U blenderu pomešajte sve ostale sastojke za palačinku + one 4 kašike putera i dobro sjedinite. Otvorite rernu i brzo sipajte sadržaj preko bresaka i odmah zatvorite rernu. Ne otvarajte više. Za 20-tak minuta će biti gotova, kad postane lepe braonkaste boje i naraste, pratite kroz staklo.
Pomešajte onaj cimet i šećer i pospite palačinku. Servirajte uz javorov sirup i sladoled od vanile. Najlepša je topla, pufnasta i hrskava. Kako vreme prolazi, ona će splasnuti, ali i tako je ukusna.
Ovaj članak je prvi put objavljen na lamarinella.wordpress.com