Krem čorba od pečenog paradajza

0

Ovo je zaista jedini recept za paradajz čorbu koji će vam ikada biti potreban! Sve najlepše u jednom loncu, a posla vrlo malo. Uz fantastičan spoj tostiranog hleba sa sirom i začinima, ovo je jedan kompletan obrok. Svi smo uživali danas.

RECEPT

Sastojci:

  • 1300 gr svežeg paradajza
  • jedan veći crveni luk
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • seckana majčina dušica (ja sam isekla jednu grančicu sa oko 6-7 listova)
  • so, biber
  • 3 kašike pesta od bosiljka
  • 2 dcl mleka
  • rendani parmezan i svež bosiljak za posluživanje
  • hleb, čedar sir, maslinovo ulje i za’atar

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

U vatrostalnu posudu ili šerpu koju možete poklopljenu staviti u rernu sipajte maslinovo ulje. Paradajz isecite na četvrtine, kao i crveni luk. Beli ostavite u komadima. Sve ubacite u šerpu, dodajte majčinu dušicu, so i biber, poklopite (ali ostavite poklopac tako da para može malo da izlazi iz šerpe) i stavite u rernu da se peče pola sata.

Potom izvadite iz rerne i izblendajte (ili u blenderu ili štapnim mikserom).

Šerpu stavite na ringlu i dodajte pesto i mleko, pa dobro izmešajte. Ostavite da se kuva još desetak minuta. Sipajte u činije i dobro pospite parmezanom. Dekorišite svežim bosiljkom. Čorba je gotova!

A dok se kuvala onih desetak minuta, to vreme iskoristite za tost.

Namerno nisam stavila mere jer to stvarno zavisi od vašeg ukusa i količine hleba i sira koje čete pojesti uz ovu čorbu. Izmedju dva parčeta hleba stavite čedar sir, a spoljne stranice premažite mešavinom za’atara i maslinovog ulja. Ubacite u hitri pekač i dok se hleb lepo ne zapeče, čorba će biti gotova.

Ja nikad ne jedem hleb uz čorbu, ali ovo je odlična kombinacija, probajte!

Advertisements

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.